Beograd Magazin

Da li je Maja Gojković postala stilistkinja? Veliko odelo (pre)mladog ambasadora Srbije u Angoli

Ambasador Srbije u Angoli Miloš Perišić preuzeo je dužnost, a čitava ceremonija bi ostala sasvim neprimetna da nije odela.

Naime, on je ovom prilikom nosio srpsku narodnu nošnju dok su domaćini bili obučeni u svakodnevnu poslovnu odeću. Čitava scena podetila nas je na sliku Maje Gojković, aktuelne ministarke kulture, u hidžabu.

Fotografija novog ambasadora Srbije u Angoli Miloša Perišića koji je na dužnost stupio obučen u srpsku narodnu nošnju postala je predmet rasprave na društvenim mrežama.

Naime, fotografije Perišića koji u nošnji predaje akreditivno pismo predsedniku Angole Žoau Gonsalvešu Lourensu postavio je bivši zaštitnik građana Saša Janković.

“Naš ambasador predaje akreditive u Angoli… Naša narodnja nošnja je lepa, i u Angoli svakako imaju svoju, ali diplomatija nije folklorna sekcija. Ne valja kad nam se smeju, a prečesto je to slučaj – napisao je Janković na Tviteru.

Reakcije Tviteraša bile su različite. Neki su smatrali Perišićevu odluku da obuče nošnju smešnom, dok su drugi hvalili novog srpskog ambasadora i osudili Jankovića zbog njegovog komentara, piše Bizlife.

Zbog lavine rekacija koje je izazvao Jankovićev tvit, bivši zaštitnik građana naknadno je postavio još jednu fotografiju, ovog puta Ive Andrića i Branislava Nušića.

„Sinoćni tvit izazvao je dosta pažnje, pa: Naravno da nije reč samo o velikom odelu (pre)mladog ambasadora. Ali evo malo i o tom običaju: Nošenje narodne nošnje dogovara se sa domaćinom i tada je i on nosi. Inače ima efekat Majinog hidžaba. Ispod: Andrić u Beču i Nušić u Prištini”, napisao je Janković.

Cela porodica nagovara velikog psa da se okupa, čak i mačka (VIDEO)

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

318 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap