Film Magazin

Alen Delon će možda umreti danas, glumac ide na eutanaziju, prati ga sin

alen-delon-eutanazija

Francuska filmska zvezda Alen Delon (86) odlučio se za eutanaziju, ne želeći da dočeka nemoć poznog doba.

Da ne želi da umre u mukama koje nose sa sobom godine života, glumac je i ranije pričao i naglašavao da će sam odlučiti o času svoje smrti.

Kako prenosi francuski medij “Le Point” to će dogoditi u subotu (po lokalnom vremenu).

– Ostariti je sr*nje! A mi tu ne možemo ništa. Gubimo izgled i vid, dignemo se na noge i osećamo se kao da je*eni gležanj boli. Muke su strašne – kazao je slavni glumac za francuske medije.

Sin slavnog glumca, Entoni Delon, potvrdio je da je ocu obećao da će biti uz njega onog dana kada odluči da umre.

– Kako starimo, imamo pravo otići u pakao tiho iz života, bez bolnica i injekcija – kaže francuski glumac i dodaje da je već imao takvo iskustvo pre nešto više od godinu dana, kada je umrla njegova majka Natali, januara 2021.

– Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živela, odnosno kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju – rekao je Entoni i naglasio da na sreću nisu pribegli tom procesu.

– Kažem na sreću, jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu… – nastavlja on o ovoj praksi koja još nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.

– Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je poslednja noć bila laka, ali poslednji sati jesu zato što je otišla u miru – zaključio je Delonov sin.

Kada je 2019. godine doživeo moždani udar, Alen Delon je povratio snagu boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već duže od dve decenije, i svog francuskog utočišta u Dušiju. Retko se pojavljuje u javnosti i vodi miran i povučen život.

Glumac Alen Delon se odlučio za eutanaziju, pratiće ga sin

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • U stanju najveće fizičke patnje, u koje su me dovele fatalne greške neodgovornih hirurga, bez mogućnosti medicinske pomoći ili biološke promene – mogu samo da izgovorim da mi je žao što i ja danas nisam na ovaj način umrla sa kolegom. Humano.

  • Sasvim uredu, ja sam ZA
    kada mi dodje kraj bolje tako lepo se pozdravis i odes, nego da seres u gace da te drugi pere, a o bolovima i da ne govorim, i opet umres, bolje ovako odes gospodski,
    Ali u Srbiji ko zna kada cfe to zaziveti i dali ce zaziveti!!

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
2.9K Shares
2.9K Shares
Share via
Copy link