Magazin

Vučić želeo privatno da poseti Jasenovac, Hrvatska mu zabranila

vucic-venac
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Prema nezvaničnim informacijama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić planirao je danas da privatno poseti Jasenovac i Pakrac, ali mu hrvatske vlasti neće dozvoliti da uđe u zemlju.

Vučić je, prema neimenovanim izvorima iz Plenkovićeve vlade, kontaktirao predsednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu da planira privatnu posetu Jasenovcu, odnosno spomen-području gde je za vreme NDH bio ustaški koncentracioni logor u kojem su stradali mnogi Srbi u Drugom svetskom ratu.

Pozvao je Pupovca da mu se pridruži i poručio da će, ako smatra da je potrebno, o svojoj poseti obavestiti hrvatsku vladu, što je Pupovac i učinio, a vlada je zaprepašćena načinom na koji je predsednik Srbije planirao da napravi haos u Hrvatskoj.

Bez zvaničnog obaveštenja hrvatskim vlastima, bez koordinacije sa ambasadom, Vučić je želeo da pređe granicu iz Bosne i Hercegovine, odnosno njenog entiteta Republike Srpske, i oko 11 časova stigne u Jasenovac, a zatim oko 14 časova u Pakrac, navodi list.

Vlada je nezvanično saopštila da Vučić nije poštovao nikakav protokol, da je hteo sve da uradi bez procedura i pravila diplomatskih odnosa i da je hteo da sa svojim TV ekipama pređe hrvatsku granicu i izazove haos uoči godišnjice Oluje, ali da mu je vlast jasno rekla „ne“ i rekla da mu ideja „srpskog sveta“ ovde neće uspeti.

Vučić od sada zakazuje i magnetnu rezonancu, ako vam je jako loše i lepo ga zamolite

Izvor: Nova

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

517 Shares
517 Shares
Share via
Copy link