Magazin

Instagram nalog Aleksandra Vučića otkriva njegovu najveću opsesiju

Zvaničan Instagram nalog presednika Srbije „buducnostsrbijeav“ prati više od 100 hiljada korisnika, s druge strane, on prati svega 203 naloga među kojima je čak 110 vinarija i 29 podruma vina, dok ostatak čine svetski i regionalni lideri i poneki sportista.

Zainteresovanost predsednika Srbije na Instagramu bazirana je na prozivođačima i prodavcima vina, kao što su “Vinum”, “Toplički vinogradi”, vinarija “Zvonko Bogdan”, “Rubinova vinarija”, “Čoka”, a tu su i vinski podrumi – “Stari dani”, “podrum Janko”, “Todor”, “Radovanović”, piše Nova.

U prošlosti je Vučić često za sebe govorio da je dobar poznavalac vina, a poznato je da u svom porodičnom domu u Jajincima ima bogatu kolekciju vina iz celog sveta.

– Pet godina izučavam i sakupljam vina i mogu reći da imam solidnu kolekciji i da sam mnogo naučio o vinima – rekao je Vučić 2008. godine za dnevne novine Press.

Pored vinarija i podruma vina, Vučić na Instagramu prati Donalda, Melaniju i Ivanku Tramp, Redžepa Erdogana, Borisa Džonsona, Mila Đukanovića, Kolindu Grabar Kitarović, Viktora Orbana, Emanuela Makrona, ali i Novaka Đokovića i satirični profil “Neguj mo srbski jezik”.

Vučić je “buducnostsrbijeav” nalog otvorio pre tačno godinu dana, a uređuje ga savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

– Instagram nalog “buducnostsrbije” je prvi predsednički nalog, otvoren u februaru prošle godine. Nazvan je po kampanji koju smo tada počeli. Predsednik sa njega sve više komunicira sa javnošću, postao je naš portal za slanje važnih političkih poruka i često se mediji pozivaju na objave na našem nalogu. Pored instagrama, predsednik ima zvaničan predsednički tviter i fejsbuk nalog, “predsednikrs” i fejsbuk “buducnosrbijeav”. Sva tri uređujem ja, a imam još dve saradnice u timu koje odgovaraju na pitanja građana i pomažu u održavanju naloga – izjavila je Suzana Vasiljević za “Blic” u februaru ove godine.

Ona je tada navela da Vučiću često pišu pratioci i da on na svom telefonu ima instaliran nalog tako da sve sam prati i čita, često sugerišući šta da odgovore.

Osim pomenutog naloga, na instagramu postoji i gotovo identičan profil “avucic” koji često u zabunu dovede i pojedine svetske zvaničnike, pa umesto da označe državnički nalog, greškom obeleže stranački.

Vučić opet zloupotrebio lične podatke penzionera i pomoć od 100 € predstavio kao poklon SNS

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

90 Shares
Share via
Copy link