Magazin

Kako su Vučićevi dramski uzdasi i izdasi doveli građane u predratno stanje svesti

vucic
Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas (4. mar5t) sa svog Instagram profila svim građanima Republike Srbije koji su juče i danas pravili gužve na benzinskim pumpama i u prehrambenim prodavnicama, praveći zalihe.

Vučić je apelovao na građane da ne nasedaju na provokacije i da će u Srbiji biti dovoljno i nafte i benzina. Kao da pre samo tri dana ti isti građani nisu gledali obraćanje tog istog predsednika u kojem je pokazivao grafikone koji dokazuju da se u svetu dešavaju „neverovatna čuda“ i silna poskupljenja…

Podsećamo, Vučić se 2. marta obratio građanima iz Predsedništva Srbije gde ih je obavestio o trenutnoj situaciji po pitanju snabdevanja naftom i gasom u svetu, zbog krize u Ukrajini.

Predsednik je govorio upotrebljavajući termine poput: neverovatna čuda u svetu, cena nafte skočila na 120 dolara po barelu, enormni su skokovi cena, gas skočio za 150, 160 odsto… Danas imamo dovoljno, ali šta će biti sutra to niko ne zna, to se menja iz časa u čas…

Sutradan je krenuo desant građana Srbije za zalihama goriva i dobili smo gotovo predratne gužve na benzinskim pumpama.

Onda je Vučić upozorio građane da ne nasedaju na dezinformacije.

– Poštovani građani Srbije, Srbija nije ni u kakvom ratu niti će biti. Srbija će sačuvati mir i stabilnost i molim vas poštovani građani Srbije nemojte da nasedate na trikove, provokacije i besmislice koje govore da nemamo dovoljno nafte, naftnih derivata, da proveravate skloništa, da neće biti dovoljno hrane. Biće dovoljno hrane, benzina svega što nam je potrebno u budućnosti jer odgovorna i ozbiljna srspka država za to se postarala. Dakle nema potrebe da bilo gde žurite, da bilo šta tražite, ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana jer čuvaćemo mir i gledaćemo kako da srspka ekonomija ubrbrzano napreduje. Hvala vam na poštovanju i veri u srpsku državu. Živela Srbije – rekao je Vučić u video poruci na Instagramu.

Izvor: Nova

Gužve na pumpama, brašno nestaje s rafova, a vlast gleda u Sunce ili tako nešto

OGLAS

179 Shares
179 Shares
Share via
Copy link