Magazin Novi Sad

Balaševićev zet posle 30 godina izašao iz LSV-a

Višedecenijski istaknuti član LSV-a i bivši predsednik Skupštine Novog Sada, Aleksandar Jovanović, izašao je iz ove stranke.

Jovanović je na društvenim mrežama potvrdio da od 27. oktobra više nije član Lige socijaldemokrata Vojvodine

“U tom periodu trudio se da dam najbolje od sebe, a time sam ostavio i deo sebe, svoja sećanja, znanje i volju. Bilo mi je zadovoljstvo i čast da budem deo tima koji je ostvarivao neke od ideja koje sam smatrao za bitnim u svom političkom delovanju. Smatram da je vreme da se traži drugi oblik političkog delovanja koji će biti u skladu sa mojim ubeđenjima”, poručio je Jovanović.

Ovaj četrdesetčetvorogodišnji sociolog po obrazovanju kaže za 021.rs da od svoje odluke nije želeo da pravi galamu ili da ulazi u detalje zbog čega se odlučio da istupi iz stranke, smatrajući to fer-plejom i, kako kaže, gospodskim odnosom. On će ostati u političkom životu, pokrenuo je portal “Politički pregled” koji objavljuje analize “pojava i dešavanja iz oblasti međunarodnih odnosa, ekonomsko-političkih pitanja, pitanja socijalne i ekonomske pravde, položaja žena, kulture i sličnih tema”.

“O nekim narednim koracima javnost će biti obaveštena. Želim da radim u okviru onoga što je moje političko ubeđenje u poslednjih 30 godina. Svoju ideologiju neću menjati, a moje vrednosti ostaju iste. Ukratko, liga je postala jedna izrazito liberalna stranka, a ja nisam liberal, levičar sam i socijaldemokrata”, navodi za 021.rs Jovanović, dodajući da nema govora o prelasku u neku vladajuću stranku.

A kada su u pitanju vrednosti i ciljevi, Jovanović je jednom prilikom rekao da su to “slobodna Vojvodina, borba za ljudska prava, antifašizam – uvek protiv mržnje, nacionalizma, rata i ljudske patnje”.

Aleksandar Jovanović је bio odbornik u Skupštini Grada Novog Sada u prethodnom sazivu, učestvujući u takozvanoj “komunalnoj koaliciji” sa vladajućom Srpskom naprednom strankom. Ova odluka stranke bila je razočarala deo njihovog glasačkog tela, što je donekle kažnjeno i na junskim izborima, kada je liga ostvarila jedan od lošijih izbornih rezultata otkad postoji.

Podsetimo i da je pre Jovanovića, LSV napustio čitav odbor ove stranke u Beloj Crkvi, koji su odlučili da osnuju grupu građana “Pokret za Belu Crkvu – Sandra Ristić”. Za razliku od Jovanovića, bivši ligaši iz Bele Crkve će podržati politiku Srpske napredne stranke.

U ligi je bio aktivan od 1991. godine, a u stranci je obavljao funkcije potpredsednika, predsednika Gradskog odbora stranke, predsednika odborničke grupe, sekretara za međunarodnu saradnju i predsednika omladine LSV. Takođe, bio je i član Glavnog odbora Studentskog prostora 1996/97.

Odbornik u Skupštini grada je postao prvi put 2000. godine. Radio je u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine, “Urbanizmu”, a bio je i predsednik Vazduhoplovnog saveza Vojvodine.

Zanimljivo je da se u slobodno vreme bavi muzikom, nastupajući kao DJ Sadam. Oženjen je Jovanom Balašević, ćerkom Đorđa Balašević, sa kojom ima dvoje dece.

Oskar za najvećeg licemera 5. oktobra ide u ruke Nenada Čanka

Čitajte Luftiku na Google vestima

559 Shares
559 Shares
Share via
Copy link