Novi Sad Vesti

Član SNS-a i izborne komisije udario studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu

tuča na filozofskom
Foto: printscreen/N1

Pored incidenta koji je prethodno zabeležen na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i o kojem smo već pisali, reporterka N1 izveštava o još dva tokom kojih je jedna studentkinja dobila šamar, a student udarac u glavcu.

Podsećamo, danas su na tom fakultetu bili predviđeni izbori za studentski parlament, a dan je počeo incidentima – tako što su dve devojke odgurnute, a bilo je i čupanja. Hitna pomoć je odvezla odgurnutu predsednicu Studentskog parlamenta Ivanu Macak koja je navodno zadobila povrede, a došla je i policija i uzela izjave.

Kako izveštava reporterka N1 tom indicentu prethodila su dva druga…

Naime, Macak, koja je i prva na listi Ruske stranke na lokalnim izborima u Novom Sadu je pri otimanju oko glasačkih kutija, lupila šamar studentkinji iz neformalne grupe STAV Mili Pajić.

Ubrzo nakon toga, kada su STAV-ovci počeli sa odnošenjem glasačkih kutija, član Srpske napredne stranke i član izborne komisije Aleksandar Gajić, udarao je studenta iz STAV-a Lazara Dinića. Nakon toga, Ivana Macak je, pri guranju, pala – te je nakon toga došla hitna pomoć i odvezla je.

Pogledajte snimak incidenta sa Gajićem i Dinićem OVDE.

Prorektorka Univerziteta u Novom Sadu podnela ostavku zbog izostanka podrške Filozofskom fakultetu

Share via
Copy link