Magazin Putovanja

Albansko primorje jeftinije i od Srbije, bogovska gozba za dvoje 3.400 dinara

Ksamil, Albanija
Ksamil nazivaju i glavnim gradom albanske rivijere

I dok ovih dana zaista „uši otpadaju“ od cena koje su srpski turisti zatekli na popularnim letovalištima u Crnoj Gori, Hrvatskoj ili Grčkoj, račun iz restorana koji je na Fejsbuk grupi „Letovanje u Albaniji„, postavio Ivan, zaista je prijatno osveženje.

I naravno, preporuka onima koji se dvoume da li baš Albaniju da izaberu za svoju letnju destinaciju. Imajte na umu da je albanski lev skoro identičan vrednosti srpskog dinara odnosno 1,01, preciznije.

„Ksamil, 21.7.2022., riblji restoran kod centralnog kružnog toka u Ksamilu. 1kg školjki, 1/2 kg lignji, 1/2 kg gambora, dve grčke salate i piće. Svaka preporuka“, pisalo je u objavi, za koju su mnogi mislili da je greška, jer deluje suviše povoljno, čak i za srpske standarde.

Naime, osvežavajući napici su oko 150 leka, grčka salata 300, lignje 450, kilogram školjki 600… I ukupna cifra na kraju je iznosila 3.370 leka odnosno  3.403 dinara.

himara2
Foto: Albanija.rs

U komentarima su turisti iz Srbije nanizali još pozitivnih utisaka kada su u pitanju cene i hrana u Ksamilu, ali i dati uporedili s drugim popularnim letnjim destinacijama, gde takav gastro užitak košta mnogo više.

Da nije u pitanju greška, ni “lošija lokacija”, potvrđuje i nedavna objava jednog Dragana je podelio cenovnik iz jednog restorana na plaži u, kako je napisao, Velipolju. Tu vidimo da se porcija špageta može poručiti za 350 leka, salate su 300-500, a jela s mesom od 800 leka. Pa, računajte.

Izvor: Nova.rs

Taksista iz Tirane nam je otkrio 10 skrivenih dragulja u Albaniji za koje srpski turisti još ne znaju

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

672 Shares
672 Shares
Share via
Copy link