Magazin

Stav bivše balerine podelio Srbiju: “Žene ne treba da rade 8 sati, to uništava njihov potencijal”

ala krecetova
Foto: Printscreen

Bivša balerina Ala Krecetova drži „žensku školu elegancije“ u kojoj „vodi žene ka uspešnoj vezi i pomaže im da koriste ženstvenost i eleganciju kao svoju super moć“.

Njen Instagram profil privlači dosta pažnje, a njeno “učenje” za mnoge je diskutabilno.

Alu su Beograđani upoznali pre više od 10 godina, kad je na ulicama grada nastupala sa svojim tadašnjim suprugom, uličnim violinistom Danilom Anđelkovićem.

Ona je u svom poslednjem videu pričala o „uništavanju ženskog potencijala“ i između ostalog pomenula je da žene ne treba da rade osam sati, prenosi Zadovoljna.rs.

– Osmočasovno radno vreme za ženu je ono što uništava potencijal žene, porodicu i ljubavni odnos. Da bi izdržala takav tempo žena mora da se diskonektuje od svog osećaja u telu i od svojih emocija i da se fokusira samo na moranje i dužnosti. Takav način funkcionisanja blokira u ženi seksualnu energiju, ženstvenost i stvaralačku moć. NE više od četiri sata rada dnevno daje ženi mogućnost da bude sa sobom kroz svoje rituale, kroz uživanje, povezanost sa svojim emotivnim bićem i na taj način žena može da oslobodi svoj najveći potencijal i doživi mnogo veći uspeh u karijeri i svom ljubavnom životu.

Mnogi su komentarisali kako je to „ruganje i ponižavanje“ i kako to što Ala propoveda nije izvodljivo u Srbiji.

„Ovo samo zvuči divno, ali je potpuno nerealno za ovu zemlju, pogotovu u današnje vreme.“

„A gde to ima? Gde se radi 4h? Kako može neko ko je lekar hirurg da radi 4h? Ili profesor, kuvar, frizer itd. Prvo mnoge žene ne rade, a potrebno im je da rade kakvo je danas vreme. Drugo nemaju svi jednake uslove života. Ja bih želeo da znam gde ima u kojoj državi se radi 4h bilo ko. U Italiji nema. Radila ja mesec dana do poroda i tri meseca posle poroda. A da ne govorim za žene na selu. Ovo je neka utopija bože sačuvaj.“

Pojedinima se činilo kao da Alini stavovi „nemaju dodir s realnošću“.

„Kako mi sa dva posla?“, napisala je jedna komentatorka.

„Pa ne slažem se. Ja zaista volim da radim i to ne blokira moju seksualnu energiju. Ovo je za lenje žene zaista i koje su fokusirane samo na sebe“, dodala je druga.

U ostalim videima Ala uglavnom govori o „problemima“ žena koje su lepe, pametne i sposobne, ali još uvek same, kao da to nije samo po sebi dovoljno. Ona takođe daje savete o muško-ženskim odnosima koji se uglavnom svode na to kako žena treba da se izdvoji svojom ženstvenošću.

Dosta reakcija su izazvali i videi u kojima Ala govori ženama kako da dobiju od muškarca ono što žele i da „ako se plašiš da zavisiš od njega, nisi dobro odabrala“.

Izvor: Zadovoljna.rs

“Ti menjaj pelene, ja sam tu da vaspitam i tebe i dete”: Influenser stavom o porodičnim odnosima zgrozio mnoge (VIDEO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link