Magazin

Aerodrom u Beogradu ima novi znak za WC i ceo svet treba da ga iskopira (FOTO)

aerodrom_beograd
Foto: sajt aerodroma Nikola Tesla

Ulaziš u javni toalet i uvek gledaš onaj mali znak na vratima – da li je kabina za muškarce ili žene. Glavna razlika tih simbola je „odeća“ koju nose figure muškarca i žene.

Dok je muški znak u pantalonama, ženski nosi haljinu. I tako je već poodavno, što mnogi smatraju zastarelim i ograničavajućim, piše Nova.

I sada se ispostavlja da na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu idu u korak s vremenom, te su osvežili i znakove na toaletima.

Kako se vidi na fotografijama, muški znak je ostao isti, dok je ženski izmenjen – silueta je ženska, kao i frizura, ali odeća – takođe pantalone.

aerodrom-beograd-znak-wc
Foto:Privatna arhiva

I tako je jednim naoko malim potezom zapravo napravljen veliki iskorak u skladu sa vremenom i svetom u kom živimo.

Zanimljivo je takođe i da su iz jedne američke kompanije prošle godine naveli da na ovom globalnom znaku trougao nikad nije trebalo da predstavlja haljinu.

Kompanija „Axosoft“ iz Arizone je napravila kampanju kojom je želela da izjednači muškarce i žene u određenim uobičajeno muškim zanimanjima, pa su u sklopu toga otkrili da se zapravo nikada nije radilo o haljini na ženskom znaku za toalet, prenosi danas.rs.

Tania Katan iz „Axosofta“ tvrdi da trougao ne treba da predstavlja haljinu, već plašt, jer su mnoge žene pravi superheroji.

– U nauci, tehnologiji, umetnosti, matematici, politici, na ulicama i u našim domovima žene su često nevidljive, nepozvane ili jednostavno zaobiđene. Devojke i žene koje se zanimaju za nauku, tehnologiju, mehaniku i matematiku su manjina – rekli su iz kompanije.

Taj novi ženski znak prikazan je uz poruku „It was never a dress“ (To nikad nije bila haljina).

Putnik iz Čikaga preminuo dok je čekao prtljag na beogradskom aerodromu

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link