Novi Sad Vesti

Blizu 50 putnika prijavilo novosadsku agenciju „City travel“ Ministarstvu turizma

putnici
Printscreen

Gomilaju se prijave građana na račun turističke agencije.

Još je u toku inspekcijski nadzor u novosadskoj turističkoj agenciji „City travel“, a do danas je pristiglo oko 50 prijava putnika, kažu u Ministarstvu turizma i omladine.

Kako je pisao portal 021.rs, više desetina građana preko SMS poruke je u subotu, 5. avgusta saznalo da se njihova letovanja, zakazana mahom za nedelju dana od tada, neće realizovati zbog zatvaranja turističke agencije.

Samo nedelju dana pre puta, od vlasnika agencije Gorana Pašića saznali su da na letovanje neće ići „zbog finansijskih poteškoća“ agencije, koja je zatvorena.

„Račun je u blokadi, turistička inspekcija i MUP posebno odeljenje ne dozvoljavaju dalji rad. Svi aranžmani su otkazani od nas ili organizatora“, navodi se u lančanoj SMS poruci koju su putnici dobili.

U Ministarstvu turizma kažu da se o ukupnom broju oštećenih putnika još ne može govoriti, ali da je do danas pristiglo 50 predstavki putnika.

„Trenutno se vrše vanredni inspekcijski nadzori organizatora putovanja, imajući u vidu da se određene predstavke odnose na turistička putovanja u kojima je ‘City travel’ nastupajući kao posrednik, prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja, te je s tim u vezi subjekt kontrole organizator putovanja“, rekla je za Euronews Srbija Dunja Đenić, v.d. pomoćnika ministra.

Sektor turističke inspekcije doneo je i Rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je „City travel“ organizovao putovanja bez licence, zbog čega su takođe podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.

Osim toga, podnete su i četiri krivične prijave novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem.

„Sektor turističke inspekcije je u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mere i prosledio predstavke putnika Policijskoj upravi Novi Sad, odnosno Odseku za suzbijanje kriminala“, zaključuje Đenić u izjavi za Euronews Srbija.

Protiv novosadske turističke agencije „City travel“ podnete 4 krivične prijave

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link