Magazin Novi Sad

Protiv novosadske turističke agencije „City travel“ podnete 4 krivične prijave

cene u paraliji
Foto: Profimedia

Protiv turističke agencije „City travel“, koja je objavila da otkazuje sva putovanja zbog finansijskih problema, podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad, sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem, potvrdio je za portal N1 Uroš Kandić državni sekretar Ministarstva turizma.

On je naveo da je tokom 2023. godine Sektoru turističke inspekcije pristiglo više predstavki protiv turističke agencije „City travel“ iz Novog Sada i, kako je naveo, vršeni su inspekcijski nadzori.

– Do danas je pristiglo 10 predstavki putnika, od čega se osam odnosilo na nezadovoljstvo putnika zbog nerealizovanih turističkih putovanja, jedna se odnosila na prodatu avio kartu. Takođe, jedna se odnosila na turističko putovanje gde je ‘City travel’ nastupio kao posrednik – prodao je turističko putovanje drugog organizatora putovanja, s tim u vezi subjekt je organizator putovanja – rekao je Kandić za portal N1.

Na pitanje da li su do sada preduzimani neki koraci, Kandić ističe da jesu.

– Sektor turističke inspekcije doneo je Rešenje o zabrani organizovanja turističkih putovanja iz razloga što ih je ‘City travel’ organizovao bez licence i podneti su Zahtevi za pokretanje prekšajnog postupka po istom osnovu – naveo je državni sekretar.

Podsećamo, više građana iz Novog Sada ostalo je bez novca i letovanja pošto je turistička agencija „City travel“ iz tog grada u subotu objavila da prestaje s radom „zbog finansijskih problema“.

Redakciji portala N1 javilo se nekoliko oštećenih, koji traže da im se novac za uplaćena putovanja vrati.

Portalu N1 javio se i vlasnik agencije „City travel“ koji nam je rekao da nema vremena za duži razgovor zbog obaveza sa inspekcijom i da nema šta da doda na ono što je već objavljeno.

– Nemam šta da dodam. Bankrotirali smo, morali smo da otkažemo sve – rekao je.

Ostala i bez letovanja i bez novca, pa od vlasnika novosadske agencije dobila „leden tuš“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link