Lifestyle Venčanja

5 vrsta razgovora koje morate obaviti pre braka

Sudbonosno Da veliki je korak. On sa sobom nosi mnogo lepih trenutaka, zajednički život, porodicu, ali i obaveze, probleme i nesuglasice. Pre nego što stanete na ludi kamen, bilo bi dobro da sa parterom porazgovarate o nekoliko ključnih stvari kako već na medenom mesecu ne biste poželeli da se razvedete.

Deca

Želite li da imate decu? Želite li 1 dete ili 4? Razlike su ogromne, i neke stvari naravno ne treba planirati, ali razgovor o deci svakako je veoma bitan ako sa nekim želite da provedete ostatak života.

Budućnost

Gde sebe vaš partner vidi za 10 godina? Veoma je bitno da znate šta vaš partner želi, očekuje, planira. Da li vas se razmišljanja poklapaju, ili on želi da se preseli u Kanadu a vi sanjate o svom lokalu baš pored vaše zgrade?

vencanje-svadba-prsten
Izvor: pixabay

Novac

Kako ćete raspolagati novcem? Da li ćete imati zajedničku kasu? Ko će plaćati račune? Ovo su neka od pitanja koja mogu zvučati smešno, ali kada se posvađate već prvog meseca oko računa za struju, više neće biti. Bilo bi dobro da porazgovarate o finansijama.

Stanovanje

Gde ćete živeti? Planirate li da kupite zajednički stan, možda da podignete kredit? Ili ćete živeti sa roditeljima? Stambeno pitanje često je uzrok zbog kojeh se supružnici posvađaju, pa čak i razvedu. Obavite ovaj razgovor na vreme.

vencanje-burme-svadba
Izvor: flickr

Ambicije

Znate li koje su ambicije vašeg partnera? Planira li da se posveti karijeri, otvori svoju firmu ili upiše doktorske studije? Imate li neke zajedničke ambicije? Do nezadovoljstva u vezi često može doći jer niste razgovarali sa partnerom.

Kako odabrati pravu venčanicu?

Slađana Zličić

Voli da putuje i piše, zavisna od slatkiša, lepih gestova, dobrih filmova i šopinga. Diplomirani novinar, zaljubljenik u more i sunce, snalazi se i u kuhinji, a jednog dana živeće u Rimu.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
22 Shares
Share via
Copy link