Recepti Top 10

Top 5 gastro blogova

Gastro blogovi, lični vodiči kroz svet hrane, imaju sve više čitalaca. Više od hiljadu ih ima napisanih na krhotinama srpskohrvatskog jezika (srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski. Hm, jesmo li nešto zaboravili?). Carstvo ukusa i slobode pristupa tu je bezgranično. Ako na gastro blogovima nema nešto što vama može da padne napamet, onda je vreme da pokrenete sopstveni blog. U takvoj raskoši ideja teško je napraviti uravnotežen izbor. Ipak, Luftika bira ovih 5 na najbolje gastro blogove iz novosadske linije.

MOOSHEMA

Top-5-gastro-blogova-mooshema

Mooshema je blog novosadske novinarke Tatjane Vehovec, pokrenut 2007. Nakon 5 godina, Tanja je promenila način života, a potom i dizajn i sadržaj bloga. Precizno govoreći, Mooshema nije samo kulinarski blog, nego mnooooooogo više od toga. Osim ishrane, te zanimljivih recepata zdrave hrane, Mooshema se bavi temama rekreacije, zdravog stila života i wellnessom. Ovaj blog je dobio više priznanja u Srbiji i regionu.

(http://www.mooshema.com/)

 

HLEB I LALE

Top-5-gastro-blogova-hleb-i-lale

Iza bloga Hleb i lale stoji svestrana Nevena Zelunka Cvijetić. Originalni recepti su samo jedan deo bloga, koji je, uzgred, pokrenut u Novom Sadu. Tu su i Nevenini živopisni putopisi, ali i “Lalicine kuvarske radionice”, vešto osmišljeni kursevi originalnog spremanja hrane.

(http://www.hlebilale.com/)

 

IZ MOJE KUHINJICE

Top-5-gastro-blogova-iz-moje-kuhinjice

Miroslav Uskoković je jedan od naših blogera “preko bare”. Rodni Vrbas je napustio 2006, kada je otišao u Ameriku, gde je diplomirao na kulinarskom fakultetu The Culinary Institute of America. Znanje je sticao kroz rad u nekim od vodećih njujurških poslastičarnica i restorana. Blog Iz moje kuhinice je pokrenuo u čast majke Vojke, koja je preminula od raka.

(http://www.izmojekuhinjice.com/)

 

ASTAL – KUHINJA MOJE RAVNICE

Top 5 gastro blogova-astal

Autorka bloga Astal – kuhinja moje ravnice je Novosađanka Vera Uzelac, koja je za proteklih 7 godina objavila više od 1.000 recepata. Vera je prvi kolač napravila sa 6 godina, a blog je pokrenula kako bi od zaborava sačuvala sećanje na jela svoje bake, nane, majke… Posebno je ponosna na malu Novogodišnju kolekciju. Piše i objavljuje putopise.

(http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com/)

 

TORTELINA

Top-5-gastro-blogova-tortelina

Hruščovljevo testo, jestive saksijice i punjene kruške samo su neke od poslastica koje možete da pronađete na blogu Tortelina. Autorka je Mihaela Javor iz Temerina, a na njenom blogu dominiraju slatkiši i peciva. Majka je dvoje dece.

(http://tortelina.blogspot.com/)

 

Bonus

LUGALJOSHUA

Đorđe Pešić je Novosađanin koji piše o uparivanju hrane i vina. Za sebe kaže da je amater koji sprema hranu za svoje društvo. Služi se različitim, često suprotnim tehnikama uparivanja hrane i vina. Piše za magazin Vino.rs.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Lepa lista blogova koje i mi pratimo i volimo. Inace mi smo relativno novi gastro blog. Pa bacite pogled slobodno 🙂

    zakuvavanje.rs
    facebook.com/zakuvavanje

    Pozdrav! 🙂

25 Shares
Share via
Copy link