Lifestyle

Kada naučite ovih 5 lekcija budističkih monaha ništa vam neće biti nedostižno

Robert Piper danas uspešno radi kao instruktor meditacije, ali kada je imao 18 godina bio je pred mnogobrojnim životnim iskušenjima. Fizički nije bio dobro, što je za sobom nosilo i psihičke probleme.

Iako mu se činilo da nema izlaza iz te situacije, skupio je poslednji atom volje i narednih 9 godina posvetio učenju o meditaciji i uopšte o životu uz pomoć jednog monaha. Zahvaljujući lekcijama koje je naučio od njega, život mu se izmenio iz korena, piše portal Stil.

Šta je to što je monah naučio tad mladog čoveka? Šta je to što mu je promenilo život zauvek? Po ovim principima on danas živi i kaže da nikad nije bio zadovoljniji

Nikad ne prestajte da se trudite

“Nikada ne odustaj!” Bez obzira na to šta se dogodi u vašem životu, bez obzira na to kakve okolnosti nastaju, nastavite da pokušavajte. “Strpljenje i izdržljivost. Sve će na kraju doći na svoje!”

Svi odgovori su u nama

U životu ste za sve odgovorni isjlkučivo vi sami. Niko neće živeti život umesto vas niti rešavati vaše probleme. Da biste uživali u nekim stvarima, prethodno morate da uložite trud.”Uzdajte se jedino u svoje sposobnosti!”

Bez poraza nema ni uspeha

Bez pada nećete dovoljno ceniti uspeh. Svako u životu mora da prođe kroz loše životne faze. “Gledajte na njih kao na ozbiljne životne lekcije i ne dozolite da vas uspore.”

Nikad se ne poredite sa drugima

Svako je jedinka za sebe i svako ima jedinstvene kvalitete. Poređenjem sa drugima nikad nećete daleko dogurati.

Nemamo većeg neprijatelja od nas samih

Niko ne može da nas uspori na putu ka uspehu od nas samih. Ukoliko ne verujemo u sebe niko drugi neće. Okružite se pozitivnim mislima i hrabro zakoračite ka cilju. Sve prepreke se nalaze u našoj glavi. “Svako od nas može da postigne sve što i zamisli samo ako se usudi da krene ka cilju”.

Sreća je u nama

Sreću stvaramo sami. Ukoliko se ne potrudimo da stvorimo, niko to neće uraditi umesto nas.

33 Rumijeve mudrosti: Imena nisu važna. Ruža bi mirisala i kada bi se drugačije zvala

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


93 Shares
Share via
Copy link