Magazin Novi Sad

NAPRE-DNO: 300 građevinskih parcela Vučevićevog savetnika Bocare

vučević i bocara
Vučević i Bocara, foto: pritnscreen

U proteklih 12 godina naprednjačke vlasti u Novom Sadu desila su se mnogobrojna čuda.

Jedno od njih je pretvaranje mašinovođe u vlasnika 300 građevinskih parcela, hiljada stanova vrednih 40 miliona evra koje njegova kompanija prodaje po Novom Sadu i stana u Monte Karlu koji nije na prodaju.

Osoba o kojoj je reč se zove Slobodan Milić Bocara, savetnik i prijatelj Miloša Vučevića gradonačelnika Novog Sada u tri mandata.

Bocarina magija

Uzmemo li da je potrebna magija da od žabe postane princ, sasvim je sigurno magija neophodna i da mašinovođa postane multimilioner.

Drevni narodi su gledali u pasulj ili plećku, a Bocara je gledao u svog prijatelja i školskog druga Miloša Vučevića.

I slušao ga.

Kako je drugačije mogao znati koje parcele da kupi i da će baš te parcele kroz nekoliko meseci Grad Novi Sad kojim upravlja njegov prijatelj Miloš Vučević otkupiti od njega po stostruko većoj ceni?

I to ne jednom.

Tako se desilo u Kaću; tako se desilo i u Veterniku gde je Bocarine parcele kupljene za 33 dinara po kvadratnom metru Grad Novi Sad kojim je upravljao njegov prijatelj Miloš Vučević otkupio za 7 hiljada i 64 dinara po kvadratnom metru.
Taj provereni magijski metod gledanja u Vučevića donosio je sve nove i čarolije.

Slobodan Milić Bocara kupi poljoprivredno zemljište i nedugo zatim Skupština grada Novog Sada baš tom zemljištu promeni namenu i ono postane višestruko vrednije građevinsko zemljište.

I tako nekoliko puta.

Čudo.

Čudo ili zloupotreba i trgovina političkim uticajem u cilju sticanja nezakonitog ekstraprofita kako glasi krivično delo po kom bi Vučević i Bocara mogli završiti iza rešetaka po smeni vlasti ukoliko se utvrdi da nisu gledali ni u pasulj, ni u plećku već organizovali grupu čiji je cilj bio nezakonito bogaćenje.

Bocarin Trandžament

Čuda ne prestaju da se dešavaju u Novom Sadu pod naprednjačkom vlašću.

Tako je poslovni partner miljenika sreće i naprednjačkih bogova Slobodana Milića Bocare dobio na poklon od „Galensa“ veći deo Trandžamenta, 80 hiljada kvadratnih metara poljoprivrednog zemljišta.

Dlanom o dlan – novi Generalni urbanistički plan je promenjen u Skupštini grada i baš na tom prostoru promenio namenu zemljištu i predvideo gradnju stambeno-poslovnih kompleksa različite spratnosti sa kojih će pucati pogled na Novi Sad.

Možda je Bocara i pod nekom kletvom.

Svaki put kada Slobodan Milić kupi poljoprivredno zemljište u želji da se počne baviti poljoprivredom, Skupština grada Novog Sada i naprednjačka većina promene namenu zemljištu i davnašnja želja Slobodana Milića Bocare da i formalno bude seljak ostaje neostvarena.

Beg u Monte Karlo

Stan kojeg je od pošteno zarađenog novca Slobodan Milić Bocara kupio u Monte Karlu je, po njegovim rečima izgovorenim pred prijateljima i poznanicima u novosadskom restoranu čije je ime poznato redakciji, za zlu ne trebalo kad naprednjaci izgube vlast u Novom Sadu.

Brojne ofšor kompanije koje poseduje, a koje su mu pomogle da otvori prijateljice iz poreske uprave jer on to sam nije umeo, pomoći će mu tokom teških dana u Monte Karlu kada se sa setom bude sećao kako je nogom otvarao vrata načelnika Gradske uprave za urbanizam u Novom Sadu i sam pečatirao dokumente koje nesrećni načelnik treba da potpiše čim dođe na posao.

Ili divnih trenutaka kada je praćen obezbeđenjem ulazio u jedno od najopasnijih mesta u Novom Sadu, zloglasni Katastar u Železničkoj i divnih 12 godina tokom kojih je gradom vladao njegov drug Miloš Vučević i njihovi drugari kojima su sa toliko ljubavi tepali „Boske“ i „Goranac“.

Sećaće se Bocara i divnih vremena kada škocne prstima i odmah se planom detaljne regulacije grada Novog Sada poveća spratnost predviđenih zgrada za dva, tri sprata i omogući investitorima ogromna zarada, a njemu par stanova više. Jedini koji su tu na gubitku su građani, koji nemaju dovoljno parking mesta, ali ko mari za njih, kada se gleda iz udobnog i luksuznog Monte Karla.

SPC ušla u ozbiljan biznis i gradi lux stanove u ulici gde je najskuplji kvadrat u Beogradu

Redakcija Luftika.rs

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Kada citas tekst, svako bi pozeleo biti na mestu “Bocare”. ali djavo dodje po svoje, kad tad, ne bih se menjao za njegovo mesto, za njegov stan u Monte Karlu, kosta to mnogo vise nego pise na papiru, ali ima ljudi koji mogu svasta da progutaju, svasta da urade, bez ikakvog napora ili problema.

  • Vucevic je jako lepo sredio Novi Sad ,a taj tip sto je gradio je uspesan kao I svi real estate developeri ,I samo vidim pozitvno sve a vi imate komunisticki mentaliteti zavidite tom tipu umesto da I vi nesto uspesno uradite I zaradite.

    • Тог успешног којег помињете пас није имао за шта да уједе пре 12 година, када је постао саветник малог паћеника Вучевића. Градоначелник у три мандата, а нико га никад није бирао, него га је постављала његова партија. Дотле је дошао као број један међу дупеувлакачима. Пре него што су га поставили за градоначелника који ће да ради како му се каже, послове је добијао од оне које је касније назвао жути лопови. Његов главни бизнис био је да, као адвокат, у име јавних предузећа тужи Новосађане који су каснили са плаћањем режија. Његов принцип је био – не мораш да платиш рачун, али мораш мени да платиш за трошкове састављања тужбе. Тако је зарадио први милион, а онда му је упала кашика у мед

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
1.2K Share
1.2K Share
Share via
Copy link