Preporučujemo Putovanja

3 autentična grada Holandije koja morate posetiti

Holandija gradovi

Svaki grad pruža autentičnost i zanimljive događaje radoznalom turisti. Kada je u pitanju Holandija, svi odmah pomislimo na Amsterdam. Treba da imate na umu da se ova zemlja ne završava tu.  Obiđite malo državu vetrenjača, a Crnobelo donosi predloge tri grada koja morate posetiti na svom putovanju.

Groningen

je grad sa najčistijim vazduhom u Holandiji, ali nas to uopšte ne čudi ako znamo da gotovo dve trećine stanovnika koristi bicikl kao svoje prevozno sredstvo.

Isto tako, Groningen je drugi najbolji studentski grad u Holandiji, a možda i jedan od najbezbednijih. Sa populacijom od 200.000 stanovnika, ovaj holandski grad će vam omogućiti zanimljiv noćni život, a neki noćni klubovi rade i po 24 časa.

groningen

groningen2

Utreht

ili grad kulture sa jednim od najpoznatijih univerziteta u Holandiji, dom je za više od 340.000 ljudi. Veliki broj njih koristi električne automobile i, naravno, bicikle.

Ovaj grad je prema BBC Travel-u proglašen za jedan od najsrećnijih gradova na svetu. Ne znam da li je to zbog trave ili nečeg drugog, ali u svakom slučaju, treba provesti nekoliko dana u njemu.

Utreht

utreht2

Roterdam

je poznat koliko i Amsterdam, samo što u njemu ima mnogo više moderne arhitekture. Postoje naselja u kojima kuće imaju oblik kocke, a pristanište je drugo po veličini u svetu, odmah posle onog u Šangaju.

Zbog velikog broja kanala postoji vodeni taksi sistem koji je zaista primenljiv u svakoj situaciji. I za kraj, ako nekada posetite Roterdam, nemojte da zaboravite da probate njihovu pitu od jabuka. Priča se da je lepša nego bilo gde u celoj Holandiji.

Rotterdam

rotterdam2

Planirate put? Evo kakvo putovanje vam odgovara prema horoskopu

PARTNERI SAJTA


16 Shares
Share via
Copy link