Lifestyle

2 ključna pravila srećne veze zauvek će vas rešiti svih problema i nedoumica

U ljubavi često umemo da budemo slepi i da se isključivo vodimo srcem. Partnera često idealizujemo i vidimo samo njegove vrline. U takvoj situaciji ne možemo racionalno da posmatramo stvari i živimo u nekoj vrsti iluzije.

Ako ne želite još jedan neuspeh i propalu ljubav, pratite ova dva pravila.

Ova dva pravila za srećnu vezu će pomoći da zauvek rešite sve probleme i nedoumice kada su odnosi sa parterom u pitanju, piše Stil.

Ne očekujte da će se partner promeniti

Ne gubite uzaludno vreme i napor da promenite partnera. Ako primetite bilo šta što vam smeta kod voljene osobe, onda je najrazumnije da mu ukažete na njegove manene i zatražite promenu. Ali u većini slučajeva takvi razgovori, ostaju samo razgovori, jer je vrlo teško promeniti već formiranu ličnost. Nikako se ne upuštajte u svađe, jer one neće pomoći u rešavnju ovog problema.

Odrasli ljudi obično veruju da su već dostigli vrhunac svog razvoja, a ukazivanje na njihove mane teško prihvataju.

Ne očekujte da će se vaš partner promeniti. Moguće je izmeniti neke sitnice, ali krupne stvari i određeni način ponašanja će ostati isti. Što pre se pomirite sa tom činjenicom, biće vam lakše.

Zato, u ovajvim situacijama je najbolje da razmislite i zapitate se: “Da li želim da budem i dalje sa ovom osobom, čak i ako se ona ne promeni i ostane onakva kakva je sada?“

Bolje je da se ne nadate promenama, jer se takvo čudo retko dešava, a vremenom ćete samo postati razočarani i to će uništiti vaš odnos.

Jasno stavite partneru do znanja šta želite

Jedna od glavnih grešaka u vezi je ta što partneri ne žele da opterete drugu stranu i nameću svoje želje.

Često misle da će partnera uvrediti, pa izbegavaju razgovore i rasprave. Upravo ovakvo ponašanje vodi do kraha. Ukoliko na vreme ne stavite partneru do znanja šta želite i šta vam smeta dovešćete vašu vezu u situaciju kada joj neće biti spasa.

Kada partnera previše štitite on se navikava na takav život, pa će teško da razume ukoliko u jednom trenutku planete.

Ne plašite se svojih želja i potrebe. Jasno kažite partneru šta želite da bi se prilagodio vam i pronađete kompromis koji će usrećiti obe strane.

LJUBAV IZ SNOVA: Veljko i Milosava posle 60 godina braka umrli isti dan

Share via
Copy link