Koronavirus Magazin

Rok za prijavljivanje građana za 100 evra pomoći ističe večeras

100 evra
Foto: Freepic

Do danas se za budžetskih 100 evra pomoći prijavilo 6,2 miliona građana, a rok za prijavu ističe večeras.

Svi koji se još uvek nisu prijavili za novčanu pomoć, mogu to da učine na portalu Uprave za trezor OVDE ili pozivom na broj 0800-101-100.

– Prezadovoljan sam. Broj ljudi pokazuje kako smo pogodili meru koja je građanima neophodna. Pokazali smo da imamo novac, da smo stabilni i da smanjujemo negativne posledice epidemije korona virusa – kazao je Mali za TV Prva.

Građanima koji se danas budu prijavli za taj budžetski novac namenjen za lakše prevazilaženje epidemije korona virusa, biće isplaćen u ponedeljak.

Naveo je da je država isplatila drugu od tri minimalne zarade za više od milion radnika zaposlenih u 235.000 preduzeća.

– Na pravi način podržavamo našu privredu, da se zahukta i krene da radi – rekao je Mali.

Naglasio je da je „velika stvar“ što je u Srbiji od početka epidemije u martu broj zaposlenih građana veći za više od 6.000. Ocenio je da je do toga došlo zbog mera Vlade Srbije, kao i zbog poslova poput dostave hrane koji su prošireni zbog vanrednog stanja.

Najavio je više od 20 dodatnih mera podsticaja za zapošljavanje u Srbiji za građane koji su ostali bez posla, ili nisu imali ni pre epidemije ili su pak došli iz inostranstva.

Kazao je da će u narednih par dana izaći u javnost sa tim merama i dodao da će njima biti zaokružen paket ekonomskih mera uvedenih zbog epidemije korona virusa.

Izvor: Danas

10 najčešćih pitanja i odgovora o 100 evra pomoći

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link