Film Lifestyle

10 neverovatnih glumačkih transformacija

Svaka filmska uloga zahteva posebnu pripremu. Ponekad glumci moraju da menjaju svoje ponašanje, a često je za uspeh filma presudna i promena fizičkog izgleda. Predstavljamo vam nekoliko najupečatljivijih glumačkih transformacija.

Kristijan Bejl – „Mašinista”

Kristijan Bejl je za ulogu u filmu „Mašinista” izmršavio čak 28 kilograma. Dnevno je unosio 500 kalorija, a obrok mu se sastojao od konzerve tunjevine i jabuke.

Kristijan-Bejl

Rene Zelveger – „Dnevnik Bridžit Džons”

Nakon što je pristala da glumi u romantičnoj komediji „Dnevnik Bridžit Džons” Rene Zelveger je morala da se ugoji 10 kilograma. Promenila je ishranu i unosila je oko 4700 kalorija u jednom danu. Snikers, milkšejkovi, pasta i tost sa puterom su postali sastavni delovi njenih obroka.

Rene-Zelveger

Džerard Batler – „300”

Za ulogu kralja Leonide u holivudskom blokbasteru „300”Džerard Batler je morao potpuno da promeni svoj fizički izgled. Trenirao je svakodnevno sa poznatim trenerom Markom Tvajtom. Radio je trbušnjake, dizao tegove, bacao gume i sve to nebrojeno puta. Čak je i Tvajt izjavio kako je ovo bila jedna od najzahtevnijih priprema u njegovoj karijeri.

Dzerard-Batler

Džared Leto – „Poglavlje 27“ i „Poslovni klub Dalas”

Džared Leto se prvo ugojio 35 kilograma za ulogu u filmu „Poglavlje 27“, a odmah nakon toga je skinuo te kilograme i još 15 dodatnih kako bi zaigrao u „Poslovnom klubu Dalas“. On je u potpunosti prestao da jede kako bi došao do ovih rezultata.

Dzared-Leto

Metju Mekonahi – „Poslovni klub Dalas“

Metju Mekonahi se za ulogu u filmu „Poslovni klub Dalas“ transformisao od mišićavog zavodnika do premršavog čoveka. On je izmršavio 18 kilograma, a ovaj film mu je doneo i Oskara.

Metju-Mekonahi

Met Dejmon – „Hrabrost pred paljbom“

Kako bi uverljivo izneo ulogu narkomana u filmu „Hrabrost pred paljbom“ Met Dejmon je izmršavio oko 20 kilograma za 3 meseca. Dijeta mu se sastojala od piletine, belanaca, brokolija i krompira. Osim, toga svaki dan je trčao kako bi ubrzao proces mršavljenja.

Met-Dejmon

Majkl Fasbender – „Glad“

Majkl Fasbender je morao da izgubi preko 20 kilograma za ulogu u filmu „Glad“. Dnevno je unosio oko 900 kalorija, a jeo je bobice, lešnike i sardine. Sve ovo je kombinovao sa vežbanjem.

Majkl-Fasbender

Edvard Norton – „Američka istorija X“

Edvard Norton je za ulogu u „Američkoj istoriji X“ obrijao glavu i napravio privremenu tetovažu. On je dobio oko 15 kilograma mišićne mase što je dodatno poboljšalo njegovu transformaciju. Ova uloga donela mu je i nominaciju za Oskara.

Edvard-Norton

Šarliz Teron – „Monstrum“

Holivudska lepotica Šarliz Teron je u potpunosti promenila svoj fizički opis za ulogu u filmu „Monstrum“. Ugojila se 15 kilograma, nosila je veštačku protezu, a šminkom joj je izgled dodatno transformisan. Za ovu ulogu ona je osvojila i nagradu Oskar.

Sarliz-Teron

Tom Henks – „Izgnanik“

Tom Henks je izmršavio čak 25 kilograma kako bi zaigrao u filmu „Izgnanik“. Snimanje je i odloženo na neko vreme, kako bi on mogao da sredi svoj fizički izgled u skladu sa produkcijskim zahtevima. On je korigovao ishranu, ali je morao i da počne sa svakodnevnim vežbanjem i treniranjem.

Tom-Henks

Izvor: www.therichest.com

Pročitajte više o filmovima

 

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
38 Shares
Share via
Copy link