Lifestyle Putovanja

Top 10 najluksuznijih kafića na svetu

Kafići su idealna mesta za druženje i uživanje u razgovoru sa dragim ljudima. Ponekad čak i kada nismo pri parama, odlučimo da damo malo više za dobru kafu ili kolač. Međutim, postoje i oni kafići u koje idu samo retki, u kojima kafa košta 10 do 100 puta više nego inače i gde se stolovi rezervišu mesecima unapred. Predstavljamo vam najluksuznije kafiće na svetu.

Vogue Café, Moskva

Ovaj kafić je otvoren 2003. godine i od tada ne gubi na popularnosti. Ovde su kombinovani fantastičan osećaj za stil i vrhunsko kulinarstvo kako bi gostima bilo omogućeno raskošno i neponovljivo iskustvo. Oni koji posete ovaj kafe mogu da očekuju savršen ambijent – sveže cveće, neverovatno bele stoljnjake i naravno kristalne čaše za vino.

Vogue-Cafe-Moskva

Oriole Café, Singapur

Oriole  je čuven po svojoj jakoj kafi i fantastičnim kolačima. Enterijer se uklapa u klasičnu predstavu o modernom kafiću, ništa nije prenapadno, osvetljenje je umereno, a drvene ploče doprinose otmenosti ovog kafića.

Oriole-Cafe-Singapur

Antico Caffé Greco, Rim

Ovaj kafić je drugi najstariji na svetu i jedan je od najpoznatijih u Italiji, ali i šire. Neki kažu da je ovde čak i Kazanova pio kafu. Jedna šoljica kafe ovde košta oko 10 evra, ali većina onih koji posete ovo mesto kaže da je to ništa u  odnosu na atmosferu, priče i luksuz koje ćete osetiti u ovom kafiću.

Antico-Caffe-Greco-Rim

Café Gambrinus, Napulj

Gambrinus je širom sveta poznat po svom raskošnom i jedinstvenom enterijeru. Kafa je navodno fantastična, a šoljica tople čokolade košta oko 10 evra. Ovo mesto je nakada bilo omiljeno piscima Oskaru Vajldu i Ernestu Hemingveju, a i danas se ovde okupljaju književnici.

Cafe-Gambrinus-Napulj

Emporio Armani Caffé, Dubai

Dubai je poznat po luksuzu i bogatstvu, tako da nije iznenađenje da je jedan od najelitnijih kafića na svetu upravo tamo. Armani Caffé je veoma jednostavan i odmeren. Kvalitetni sastojci i otmena dekoracija su raj i za oči i za čulo ukusa.

Emporio-Armani-Caffe-Dubai

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

593 Shares
593 Shares
Share via
Copy link