Salata od pečene crvene paprike i leblebija
Sastojci:
100 g suvih leblebija
4 crvene paprike
1 kašika jabukovog sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
4 mlada luka
1 čen belog luka
1 kašika peršun lista
1 kašika majčine dušice
so
mleveni biber
Priprema:
Potopite leblebije preko noći. Stavite ih u šerpu, prekrijte s dosta vode, kuvajte na laganoj vatri oko pola sata dok ne omekšaju. U međuvremenu naseckajte sve sastojke, osim paprike, i u velikoj činiji ih izmešajte kako biste dobili preliv. Papriku isecite na četvrtine. Zagrejte rernu na najjače. Premažite koru paprika s malo preliva pa ih pecite 8-10 minuta da kora potamni i stvore se mehurići. Stavite paprike u plastičnu kesu i ostavite pet minuta, potom ih oljuštite i isecite po dužini. Umešajte paprike u preliv, zatim dodajte leblebije i dobro promešajte. Pustite da se ohladi pre posluživanja.
Dodaj komentar