Punjene paprike u sosu od paradajza
Sastojci:
4 zelene paprike
250 g mlevenog mesa
50 g pirinča
1 jaje
so
biber
maslinovo ulje
pola kašičice mlevene paprike
8 paradajza
ljubičasti luk
2 čena belog luka
1 vezica bosiljka
Priprema:
U činiji pomešajte mleveno meso, pirinač skuvan do pola, jaje, so, biber i mlevenu papriku. Paprike operite i izdubite. Pripremljenom smesom napunite paprike. Paradajz blanširajte u vrućoj vodi, odstranite mu kožicu i isecite na kockice, luk isecite na sitno, a beli luk na listiće. U dubljoj posudi na dve kašike maslinovog ulja propržite luk, dodajte paradajz i beli luk. Začinite solju i biberom i kuvajte 20 minuta. Sos prebacite u vatrostalnu posudu sa poklopcem, složite punjene paprike u sos, poklopite posudu i pecite u rerni 20 minuta na 160 stepeni. Nakon 20 minuta, otklopite paprike, povećajte temperaturu rerne na 200 i zapecite još 10 minuta. Kada su paprike gotove, pospite ih sa dosta svežeg bosiljka i poslužite toplo.
Dodaj komentar