Peperonata
Sastojci:
5 crvenih paprika
3 kašike suvog grožđa
2 kašike maslinovog ulja
2 čena belog luka
1 i po kašika kapara
1 kašika vinskog sirćeta
1 mala kašika sveže majčine dušice
pola mala kašike slatke paprike
prstohvat bibera
so
Priprema:
Čitajte Luftiku na Google vestima
Paprike peći direktno iznad plamena ili u rerni da pocrne. Zatvoriti ih u plastičnu kesu i ostaviti da se pare 15 – 30 minuta. Zatim ih oguliti, očistiti od semenki i iseći na trake debljine 1-1,5 cm. Isečene paprike pomešati sa suvim grožđem, maslinovim uljem, belim lukom, kaparima, sirćetom, majčinom dušicom, paprikom u prahu i biberom u velikoj činiji. Posoliti po ukusu. Peperonata se može pripremiti dan ranije i držati u frižideru, a pre serviranja zagrejati do sobne temperature.
Dodaj komentar