Supa od crvene paprike
Sastojci:
3 crvene paprike
1 kašika ulja
1 crni luk
2 kašike brašna
1,2 l pileće supe
3 paradajza
so
mleveni biber
Priprema:
Raspolovite paprike i izvadite im semenke. Isecite četiri tanka rezanca i odložite. Grubo naseckajte ostatak paprika. Zagrejte ulje, na laganoj vatri pržite luk i paprike dok ne omekšaju. Umešajte brašno i pržite 2 minuta, neprestano mešajući. Postepeno dodajte supu, zatim paradajz, so i biber. Pustite da provri, mešajući, a zatim pokrijte i 20 minuta kuvajte na laganoj vatri, povremeno mešajući. Sklonite posudu s vatre i pustite da se ohladi. Ohlađenu supu miksajte dok ne dobijete glatku smesu. Miksanu supu vratite u posudu i polako zagrejte. Sipajte u tanjire, ukrasite rezancima paprike i trenutak pre posluživanja dodajte kašiku jogurta ili kiselog mleka, ili pospite naseckanim peršunom ili vlašcem. Poslužite uz debele kriške integralnog hleba.
Dodaj komentar