Magazin

10 misterioznih fotografija za koje naučnici nemaju objašnjenje ni posle 100 godina (VIDEO)

jeziva fotka

Pred vama je 10 fotografija za koje naučnici godinama, pa i decenijama nemaju objašnjenje.

1. Babuška žena

Na fotografijama nastalim u vreme atentata na američkog predsednika John F. Kennedija 1963. godine.na snimku i fotografijama pojavila se žena koja sama fotografiše sam čin atentata, dok ljudi oko nje beže u zaklon.

FBI je tražio tu ženu, ali njen identitet kao i fotografije koje je snimila nisu nikad pronađeni!

2. Hessdalen svetla

Tokom godina, na fotografijama snimljenim u norveškoj dolini Hessdalen, pojavljuju se neobična i jarka svetla.

Sprovedene su brojne studije kako bi se objasnio taj fenomen, ali naučnici i dalje traže objašnjenje za njihovu pojavu.

3. Morsko čudovište sa ostrva Hook

Par turista davne 1964. godine uspeo je snimiti neobičnu pojavu koja je plivala prema njima u zalivu. Morska neman ( neobična prilika) imala je oblik ogromnog punoglavca, dužine oko 25 metara!

Nakon što su snimili nekoliko fotografija, par koji je uslikao neman kaže kako je stvorenje otvorilo svoja usta i potom polako otplivalo od njih.

4.Vanzemaljac iznad Solway Firtha

Muškarac koji je 1964. godine u Velikoj Britaniji fotografisao svoju kćer, nakon što je izradio fotografije primetio je čudnu pojavu – muškarca ( vanzemaljca) koji izgleda kao astronaut.

Kako je on (navodno) tvrdio niko drugi nije bio u blizini dok je snimao fotografiju, a stručnjaci iz firme Kodak potvrdili su kako fotografija nije bila ni na koji način “photoshop”-irana to jeste uređivana!

5. Duhovi broda Watertown

Ovo je jedna od prvih i retkih fotografija koja prikazuje duhove, snimljena je još davne 1924. godine. na američkom brodu Watertown.

Navodno se radi o dvojici mornara koji su nedugo pre fotografije umrli na moru u prilično bizarnim okolnostima, a potom su se njihova lica pojavljivala na površini vode koja su pratila brod.

6. Satelit Crni Vitez

Tamni, padajući predmet je 1960. godine po nekim navodima ušao u orbitu planete Zemlje, a u to vreme nije bilo lansiranih satelita niti je ovaj objekt bio identifikovan kao delo ljudi.

Od tada, navodno je snimljen velik broj fotografija koji prikazuju sličan predmet u orbiti koji nedugo nakon slikanja nestaje.

7. Viseće mrtvo telo sa plafona

O ovoj fotografiji postoji vrlo malo informacija, osim toga da je porodica Copper uselila u novu kuću te su snimali porodični portret.

Nakon izrade fotografije, na njoj su primetili telo koje visi sa plafona.?!

8. Piramida na Mesecu

Ovu je fotografiju snimila posada Apolla 17 u blizini stene Geophone tokom njihovog poslednjeg leta na Mesec. Fotografija je proglašena propalom zbog prevelike ekspozicije.

Ipak, na kraju se ispostavilo da ona nije u potpunosti prazna, a kada se kontrast fotografije podesio na njoj se otkrila struktura u obliku piramide i to na na Mesecu !

9. Duh Goddardove eskadrile

Ova je slika snimljena 1919. g. na dan pogreba jednog člana porodice Freddyja Jacksona.

Na vrhu fotografije, iza zadnjeg reda oficira u izmaglici se nazire lice koje su članovi eskadrile identifikovali upravo kao njihovog preminulog člana.

10. Misteriozni slučaj Elise Lam

Ovde nije reč o fotografiji, već video snimku iz lifta kojim se vozila Elisa Lam pre nego što je njeno telo pronađeno u spremniku za vodu na hotelskom krovu.

Njena smrt je proglašena nesrećom jer na telu nije pronađeno tragova nasilja, kao ni prisutnost droge ili alkohola. Na snimku se vidi kako ulazi u lift te se ponaša vrlo čudno, odmiče i maše rukama.

Izvor: zanimljivostidana.com

Fotografija stara 122 godine i dalje je nerešiva misterija (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
50 Shares
Share via
Copy link