Novi Sad

1 od 5 miliona: I Novi Sad krenuo u proteste (FOTO)

Prvi protest “1 od 5 miliona” održan je danas, 18. januara, u Novom Sadu na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, sa početkom u 18 časova.

Na skupu su govorili novosadski glumac Milorad Kapor i student prava Milan Vujić, a u ime organizatora protesta u Beogradu obratio se glumac i nekadašnji student Akademije umetnosti u Novom Sadu Branislav Trifunović.

Protestu su prisustvovali predsednik DS-a Zoran Lutovac, poslanica DS-a Aleksandra Jerkov i Lider Levice Srbije Borislav Stefanović.

Učesnici protesta su po završetku završetka skupa na Pozorišnom trgu krenuli u šetnju gradskim ulicama.

Građani su išli Jevrejskom ulicom, zatim su skrenuli na Bulevar oslobođenja, potom u Maksima Gorkog do zgrade RTV-a, te do zgrade Vlade Vojvodine i skup okončali na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i ulice Žarka Zrenjanina.

Ostaje zabeleženo da je skup na početku ometala grupa ekstremnih desničara.

Novi Sad se na ovaj način priključio protestima pokrenutim u Beogradu početkom decembra, koji se poslednjih nedelja šire na čitavu Srbiju.

Nezadovoljne ljude je na ulice izvela sama vlast, koja je otela državu od građana i potpuno razorila društvo.

U takvim okolnostima, razloga za proteste i nezadovoljstvo ima u svakom delu zemlje, a pogotovo u Novom Sadu. Grad koji je nekad s pravom nazivan Srpskom Atinom najteže je postradao od sadašnje vlasti i danas više i ne liči na onaj Novi Sad koji smo poznavali i voleli.

Zato u pozivu na protest koji su uputili organizatori skupa, između ostalog, releno: Vreme je da građani Novog Sada bez straha progovore na trgovima i ulicama svog grada i glasno kažu: Stop nasilju, korupciji i bezakonju!

#PočeloJe i u NS!

Nikola Kojo u jutarnjem programu pokazao koliko je velik i na kojoj je strani barikade

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

588 Shares
588 Shares
Share via
Copy link