Srbija Vesti

1 € da ne peva Karleuša: Spasi nevine Leskovčane divine pošasti – doniraj i ti!

karleusa_850x
FOTO: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Udruženje „Pokret za Leskovac“ počelo je danas (11. avgust) skupljanje novca u akciji „Jedan evro da ne peva Jelena“ i na štandu u centru grada, kod Robne kuće.

Ova akcija je pokrenuta sa idejom da građani prikupi 20.000 evra koji će biti ponuđeni folk divi Jeleni Karleuši da ne peva na leskovačkoj “Roštiljijadi”, a ako ona odbije, novac će ići za lečenje dece iz Leskovca kojoj je ovakva vrsta pomoći hitno potrebna.

Iz ovog udruženja su rekli da su sa skupljanjem novca izašli i na ulicu kako bi omogućili svima koji žele da pomognu to i urade na najlakši mogući način.

– Uplatom donacije naši građani bi bili i deo jednog bojkota protiv svega onoga što nas muči decenijama unazad, a to su šund, kič, rijaliti programi… Zbog ove akcije se priča širom Balkana, a mi imamo priliku da ovu reakciju Leskovčana pretvorimo u jedan temelj na kome će se zasnivati lepša, kulturnija i dostojanstvenija budućnost Leskovca – rekao je Igor Jovanović iz ovog udruženja.

Predrag Mitrović je pojasnio da se u akciju prikupljanja novca u direktnom kontektu sa građanima na ulici krenulo tek sada zbog želje da se ispoštuje zakonska regulativa i obaveza.

– Imamo saglasnost MUP-a da krenemo u prikupljanje sredstava, iako je akcija već otpočela direktnim uplatama na račun. U planu je da novac damo Jeleni Karleuši da ne nastupi u Leskovcu, ali ako to ona odbije, novac ćemo dati za pomoć i podršku deci koja se, na žalost, leče na ovaj način – rekao je Mitrović.

– Želimo da pokažemo da postoji zračak nade u ovom gradu i da se izgubljeno dostojanstvo može vratiti. Moramo da povedemo računa oko nekih tema o kojima se priča u poslednje vreme, kao što je način izbora učesnika na Roštiljijadi, kupovini automobila i slično, jer ta gospoda mora da shvati da troše naš novac, a ne svoj – dodao je.

Mitrović je rekao i da je do „stotinak građana već uplatilo sredstva na račun”.

– Pritom moramo da znamo i jednu jako bitnu stvar, a to je da se uplaćuju mala sredstva, stotinak dinara, a da banke gotovo toliko uzimaju za proviziju – rekao je on.

Novac će se narednih dana prikupljati na raznim lokacijama u gradu kao što su Široka čaršija, prostor kod Robne kuće i Gradski trg.

Prošlog meseca je najavljeno da će Karleuša nastupati na Rošitljijadi, iako je veganka

Ovogodišnju Roštiljijadu koja će biti održana od 22. do 28. avgusta svojim nastupom otvoriće Jelena Karleuša potvrdio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović lokalnim medijima i dodao da je ona za nastup pred Leskovčanima tražila 20.000 evra.

Cvetanović je rekao da je Karleuša tražila manje novca od Marije Šerifović, kao i da bi 32. Roštiljijadu svojim koncertom trebalo da zatvori Dragana Mirković, koja je na festivalu roštilja nastupala i 2018. godine. Njen koncert najavljivan je i tokom prošle godine, ali je na kraju ipak nije došlo do konačnog dogovora.

Građani su tada ukazali na paradoks – kako to da veganka peva na festivalu na kojem se slavi jedenje mesa?

Osim Karleuše i Dragane Mirković, prema nezvaničnim informacijama na Roštiljijadi će nastupiti i Riblja čorba i Vesna Zmijanac.

Proše godine Roštiljijadu je otvorila Svetlana Ceca Ražnatović, a na pomenutu manifestaciju moglo je da se uđe samo uz potvrdu o vakcinaciju ili uz negativan test na virus korona.

Izvor: Nova

Diva Karleuša džiberski izvređala šampiona Kalinića i sramota nas je u njeno ime

488 Shares
488 Shares
Share via
Copy link