Magazin

Zrenjanin dobija aveniju – zvaće se Ling Long!

Zrenjaninski gradski odbornici usvojili su izmenu Odluke o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica na teritoriji Zrenjanina, prema kojoj se naziv državnog puta kroz radne zone Jugoistok I i II, odnosno novoizgrađeni deo obilaznog puta oko Zrenjanina, menja u „Avenija Linglong“.

Kako je obrazloženo u Predlogu odluke, „izmena naziva navedenog opštinskog puta u značajnoj meri doprinosi daljem unapređivanju lokalno-ekonomskog razvoja grada“. Predstavnici opozicionih stranaka iskazali su svoje neslaganje. Odluka je usvojena sa 41 glasom „za“ i 6 „protiv“.

Buduća avenija dobiće naziv po kineskom investitoru, kompaniji ‘Linglong tajr’ koja će u Zrenjaninu izgraditi fabriku za proizvodnju guma, piše portal I love Zrenjanin.

Podsećamo, kineska kompanija je za potrebe izgradnje nove fabrike od države Srbije na korišćenje dobila najplodnije oranice u okolini Zrenjanina, a meštani tog grada sa pravom su zabrinuti kakve će posledice po životnu okolinu imati fabrika. Predviđeno je da Linglong dnevno proizvodi i do 40.000 guma, a paradoksalno je da toliki dnevni obim proizvodnje u Kini zakonski nije dozvoljen.

Srbija na korak od kineskog ropstva

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

144 Shares
144 Shares
Share via
Copy link