Magazin

Pogrešno skretanje Zorane Mihajlović, umesto u Gornje stigla u Donje Nedeljice

zorana-mihajlovic
Foto: Instagram/Zorana Mihajlović

Ministarka energetike Zorana Mihajlović uputila se danas u Gornje Nedeljice. To mesto se nalazi u epicentru onog što bi trebalo da postane rudnik Rio Tinta i jedno je od sela koje se najčešće spominje u srpskoj javnosti u poslednje vreme.

Zbog negativnih informacija koje konstantno pristužu o Rio Tintu i njegovom uticaju na životnu sredinu, meštani Gornjih Nedeljica su sa razlogom zabrinuti za svoju i sudbinu svoje dece. Juče je aktivista Aleksandar Jovanović Čuta apelovao i na srpskog patrijarha Porfirija da reaguje zbog situacije u Gornjim Nedeljicama.

Čuta je pozvao Patrijarha da stane uz svoj narod, poručivši mu da će u Gornjim Nedeljicama nestati i crkva ako se relizuje plan dolaska Rio Tinta. O dešavanjima u Gornjim Nedeljicama pisao je i britanski Gardijan.

Danas je ovo mesto u blizini Loznice odlučila da poseti i ministarka Mihajlović kako bi porazgovala sa meštanima.

Ona je na svom Instagram profilu najavila da kreće u obilazak jednog mesta u Srbiji o kome se poslednjih dana najviše priča.

To ne bi bilo toliko čudno da posle nekog vremena Zorana Mihajlović nije objavila da je stigla u Donje Nedeljice, umesto u Gornje.

Selfi za potvrdu dolaska je urađen, da bi ministarka i njena svita verovatno tek onda shvatili da su zapravo pogrešili lokaciju, pa su produžili dalje do mesta Gornje Nedeljice gde su se našli sa zabrinutim građanima.

– U razgovoru sa meštanima Gornih Nedeljica jasno sam istakla da niko sa strane ne može da voli našu Srbiju od nas samih. Ljudi verujte svojoj Vladi, niko ništa neće raditi, ako je to na štetu građana – napisala je ministarka Mihajlović po dolasku na konačnu destinaciju.

Pretpostavljamo da je tokom razgovora bilo reči i o katastrofama koje je izazvao Rio Tinto gde god se pojavio.

Živana je prodala imanje Rio Tintu i sada se kaje, otkupili 34 od ukupno 83 kuće koje im smetaju

507 Shares
507 Shares
Share via
Copy link