Magazin

Zoran je spasao 2-godišnju devojčicu od otmičara i postao heroj Berlina (video)

Srbin Zoran Z. u normalnim okolnostima drži kiosk u Berlinu, a nakon što je 2-godišnju devojčicu spasao od otmičara postao je svojevrsni heroj glavnog grada Nemačke.

18. juna 2020. oko 19.30 na ograđenom igralištu površine 860 kvadratnih metara na Bokshagener placu bilo je mnogo roditelja s malom decom.

Među njima je bila i Hajke S. (ime promenila redakcija “Berliner cajtunga”), koja se upravo spremala da krene kući s dvogodišnjom ćerkicom kada je neposredno ispred kapije primetila neobičnu scenu.

Devojčica u tamnoplavoj letnjoj haljinici skakutala je oko izlaza, majka, koja je s nekim razgovarala na trenutak ju je izgubila iz vida i nije primetila krupnog čoveka sa neurednom bradom i kosom, koji se obratio devojčici.

“Unutrašnji glas mi je govorio da tu nešto nije u redu. Onda se sve brzo odigravalo: uhvatio je devojčicu za ruku i krenuo, a dete ga je jednostavno pratilo. Bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem”, kaže Hajke, koja je, držeći ćerku za ruku, potrčala prema kiosku koji drži Zoran Z. (44) i pozvala ga u pomoć.

Zoran se nije premišljao ni trenutka, pojurio je za muškarcem, koji je devojčicu podigao na krkače i ubedio ga da vrati dete majci.

otmica devojcice

Na snimku mobilnim telefonom emitovanom na “Bild njuzu” vidi se kako Zoran prati muškarca i pita ga zašto je uzeo dete iz parka.

“Nije mi jasno kako nemački roditelji ostavljaju decu samu kod kuće s nekim bebisiterima, užas”, odgovorio je on.

Zoran je insistirao da dete vrati majci, koja je u parku, na šta je ovaj na kraju pristao.

“Bio sam ovde, došao sam biciklom”, izjavio je Zoran za “Bild njuz”. Došla je ta žena, vikala je: “Zorane, Zorane, mislim da je onaj čovek oteo dete. Pomozi!” Potrčao sam, zaustavio sam ga i pitao da je to njegovo dete. Odmah je rekao da nije. Pristao je da se vratimo. I sve se dobro završilo. Veoma sam ponosan, zahvaljujem Bogu što sam u pravo vreme bio na pravom mestu”, izjavio je za “Bild njuz”, a preneo portal Nova.

Muškarac je uhapšen, uzeli su mu otiske prstiju i krv, ali je iste večeri pušten, jer „u tom trenutku nije bilo osnova za izdavanje naloga za hapšenje“, izjavio je predstavnik policije.

Kako prenosi “Berliner cajtung”, nema opasnosti od bekstva, a prema proceni Pokrajinske kriminalističke službe za delikte nad decom, reč je o psihički poremećenom čoveku, bez prepoznatljivih sklonosti ka pedofiliji.

Slučaj je prijavljen Socijalno-psihološkoj službi okruga, koji će proveriti da li ima osnova za njegovo smeštanje u bolnicu.

U toku je istraga zbog sumnje za otmicu maloletnog deteta.

Kidnapovan sa 2 godine, a u 34. pronašao svoje roditelje

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

424 Shares
424 Shares
Share via
Copy link