Magazin

Kidnapovan sa 2 godine, a u 34. pronašao svoje roditelje

kidnapovani kinez

Kinez Mao Jin je 1988. godine imao dve godine kada je otet pred hotelom u gradu Ksian, u centralnoj Kini, saopštila je lokalna policija.

Dečak je prodat jednom paru bez dece u susednoj pokrajini Sečuan koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

U ponedeljak je mladić (34) konačno sreo svoje biološke roditelje.

Njegova majka Li Jingzi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mesto i bezuspešno podelila više od 100.000 obaveštenja o otmici.

U aprilu je policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tokom 1980-ih kupio dete. Tehnikom prepoznavanja lica kompjuterski ostarele fotografije malog Mao Jina, njegova fotografija je upoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija ličnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe.

Ušli su u trag Mao Jinu u Sečuanu gde vodi trgovinu za unutrašnje uređenje. DNK testom je potrđeno da je on oteto dete. Odrastao je ne znajući da je bio otet i sada više ne želi da napusti biološke roditelje s kojima želi da živi.

Poslednjih deset godina kineska policija je pomogla da 6.300 otete dece pronađu biološke roditelje pomoću DNK testova, prenosi zvanična novinska agencija Nova Kina i N1.

Otmice dece su bile česte tokom 1980. kada se sprovodila politika jednog deteta po porodici i kada je porasla potražanja za muškom decom.

Misteriozno selo bogataša u Kini koje niko ne želi da napusti, inače gubi sve što ima

Share via
Copy link