Magazin

NIS zabranio hranjenje napuštenih životinja na benzinskim pumpama, građani pozivaju na bojkot

Mnoge velike kompanije u svojim statutima ističu da je njihovo poslovanje društveno odgovorno i da neguju humanm ljudski odnos prema svojim zaposlenima, klijentima, lokalnim zajednicama, ali i o prirodnoj i životnoj sredini. Ipak, to u praksi često nije slučaj.

Na društvenim mrežama izazvana je prava bura zbog kompanije NIS koja je svojom odlukom i više nego razbesnela sve ljubitelje četvoronožnih prijatelja.

Naime, kompanija NIS zabranila je svako hranjenje napuštenih pasa na njihovim pumpama, piše portal Pet face.

Mnogo je onih koji su razočarani ovom odlukom, isto tako, mnogo je i onih koji je razumeju… Naravno da su mišljenja kao i uvek podeljena.

Poziva se na bojkot svih NIS-ovih pumpi, ali da li je NIS glavni problem? Ili su problem nesavesni ljudi koji odbacuju životinje na svakom ćošku? Oni koji ne žele da sterilišu svoje ljubimce, te time doprinose porastu napuštenih životinja?

Problem napuštenih pasa se neće rešiti ni bojkotom, ni mržnjom, kao ni klevetama onih koji to rade! Problem će se rešiti edukacijom, poštovanjem svih propisa, sterilizacijom…

Moramo krenuti od sebe ukoliko želimo da promenimo nešto kod ovog globalnog problema!

Upućujemo i molbu svim kompanijama – budite društveno odgovorni prema životinjama! Uvek možete donirati hranu azilima, ili nekom udruženju. Vaše malo, ovim predobrim i prelepim njuškicama znači mnogo!

Italija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

403 Shares
403 Shares
Share via
Copy link