Horoskop Horoskopski znakovi

I u dobru i u zlu: Najbolji prijatelji svakog znaka Zodijaka

prijatelji

Nije li čudno kako, kada razmišljamo o kompatibilnosti zodijaka, obično mislimo na romantične veze? Ipak, kada te veze propadnu, naši prijatelji su ta podrška na koju se oslanjamo. Možda je vreme da se fokusiramo na kompatibilnost horoskopskog prijateljstva i pokažemo malo ljubavi našim pravim srodnim dušama koje pokupe komadiće kada nam drugi znakovi slome srca.

Pronalaženje kompatibilnog prijatelja koristeći uvide iz astrologije jednako je važno kao i pronalaženje romantičnog partnera jer prijateljstva obogaćuju naše živote na način na koji čak ni prava ljubav ne može. Svima su nam potrebni ljudi kojima se možemo obratiti za zabavu, podršku i savet.

Iako o prijateljstvima ne razmišljamo kao o nečemu što tražimo na isti način na koji tražimo romansu, odvajanje vremena da pronađemo pravog najboljeg prijatelja je proces vredan truda.

Ne može se poreći da su neki znaci predodređeni da budu najbolji prijatelji sa nekima na osnovu njihovog horoskopskog znaka. Znakovi koji su pravi najbolji prijatelji uključuju kombinacije: Ovan i Blizanci, Bik i Devica, Lav i Strelac, Vaga i Blizanci, Jarac i Škorpija, Ribe i Škorpija… da spomenemo samo neke.

Ali u igru ulaze i elementi zodijaka sa kojima se horoskopski znaci dobro slažu. Na primer, Vazdušni znak Vaga čini odličnog prijatelja Blizancima, još jednom Vazdušnom znaku, kao i Ovnu, Vatrenom znaku. Slično tome, zemaljski znakovi Devica i Jarac se dobro spajaju sa vodenim znakom Raka.

Nažalost, neki prijateljski parovi nisu baš spoj napravljen na nebu.

Postoje specifični parovi koji će se uvek sukobljavati, kao što su Bik i Ovan, Devica i Blizanci, Škorpija i Vodolija, i Jarac i Ribe. U stvari, ovi horoskopski znakovi ne bi trebalo da budu prijatelji. Neka prijateljstva su predodređena da budu toksična, pa je najbolje slušati zakone Zodijaka.

Koristeći astrologiju kao vodič, jasno je da morate da cenite svog najboljeg prijatelja. Nisu svi dovoljno srećni da ga imaju. Evo ko su, po astrologiji, najbolji prijatelji svakog horoskopskog znaka:

Ovan

Energičnom Ovnu su potrebni prijatelji koji mogu parirati njihovoj nepresušnoj energiji. Oni su uvek u pokretu i nisu oni koji sede i pričaju o svojim osećanjima – barem ne dok ih ne upoznate.

Najbolji prijateljski spoj za Ovna: Vatreni znaci Lav i Strelac zaista mogu da izađu na kraj sa vatrenim ludorijama Ovna.

Vatreni znakovi Ovan i Lav posebno će se povezati zbog svoje ljubavi prema druženju. Oboje uživaju u priređivanju predstave za ostatak svoje ekipe, i sjajno će se družiti sve dok se oboje mogu složiti da podele reflektore.

Bik

Bikovima je muka od slušanja ovoga, ali ovaj znak može biti prilično tvrdoglav. To znači da im može biti teško da se izlože i steknu nove prijatelje; kada to urade, imaju tendenciju da se drže za njih i deluju posesivno.

Najbolji prijateljski spoj za Bika: Dok su zemljani znaci Jarac i Devica uvek sigurna kombinacija, Bik može mnogo da izvuče iz prijateljstva sa Rakom i Ribama.

Ovi znakovi vole prijateljstvo jedan na jedan i cene Bikovu postojanost. Rakovi, posebno, dele slične ideale kao Bik i vole da ostanu u njima.

Blizanci

Najprilagodljiviji su znak u Zodijaku, pa pronalaženje prijateljstva nije nešto sa čime se Blizanci obično bore. Sa druge strane, zadržati prijateljstva je naporan posao za Blizance koji vole da isprobaju nove stvari, ali povremeno zaborave na svoje dugogodišnje najbolje prijatelje.

Blizanci su veoma zabavni i svi oko njih poštuju njihovu sposobnost da se neprimetno kreću između različitih društvenih krugova.

Najbolji prijateljski spoj za Blizance: Ovan i Blizanci su kao partneri u zločinu. Njihova beskrajna radoznalost znači da se stalno zabavljaju zajedno… i prave probleme!

Blizanci i Vaga su još jedan dinamičan duo, koji može da ćaska dok Sunce ne izađe. To su vazdušni znaci za vas! Ova dva znaka odmah kliknu i dele sličan pogled na svet.

Rak

Osetljivi Rakovi imaju spoljnu školjku čvrstu kao kamen i teško se otvaraju da bi otkrili svoju meku unutrašnjost. To znači da im treba mnogo podrške i ohrabrenja od svojih prijatelja.

Rakovi najbolje uspevaju kada su okruženi ljudima koji ih slušaju otvorenog uma i srca.

Najbolji prijateljski spoj za Raka: Vodeni znaci imaju tendenciju da plivaju zajedno, tako da nemojte biti iznenađeni kada vidite grupu prijatelja – Raka, Škorpije i Riba kako sede zajedno.

Rak i Ribe dele sličan nivo osetljivosti i nikada ne osuđuju jedni druge zbog svojih osećanja – nešto o čemu bi Škorpija mogla nešto da nauči! Bik takođe ima nivo posvećenosti, poverenja i sigurnosti prema kojem Rak gravitira.

Lav

Vatreni Lavovi sklope mnogo prijateljstva u svojim životima. Imaju mnogo posla i vole da budu u centru pažnje. Lavovi su prijatelji koje pozovete kada vam je potrebna zabava jer će uvek praviti šou.

Najbolji prijateljski spoj za Lava: Lavova vatrogasna ekipa (Strelac, Ovan i drugi Lavovi) često je pored njih zbog predstava koje prave. Ali kada su u pitanju mirne noći – da, čak i Lavu su potrebne mirne noći – Vodolija se odlično slaže.

Iako su potpune suprotnosti na zodijačkom točku, Vodolija pruža vrstu svežeg uvida koji je Lavu potreban da bi obnovio svoju energiju. Vodolija je njihov prijatelj za glupiranje i gledanje filmova.

Devica

Ova pažljiva, pedantna stvorenja mogu biti oprezna i pomalo osuđujuća kada je u pitanju sticanje novih prijatelja. Ali to je samo zato što Device znaju da je za dobra prijateljstva potrebno vreme i u njih je svakako vredno uložiti trud.

Najbolji prijateljski spoj za Devicu: Device i njihovi zemljani znaci će automatski biti dobri prijatelji. Bikova postojanost je izvor utehe za Devicu, dok je Jarčev pragmatizam osobina koju Devica deli.

Škorpije su još jedna iznenađujuća, ali moćna kombinacija u prijateljstvu sa Devicom. Ovo dvoje su oprezni i dele sposobnost da duboko razmišljaju i analiziraju. Sposobnost Device da podrži svoje prijatelje takođe odgovara Škorpijinoj intenzivnoj lojalnosti.

Vaga

Vagama je potrebna ravnoteža i nisu za dramatična prijateljstva. Vole da se svima dopadnu. Pod vladavinom Venere, Vage su odlični komunikatori i njihovi prijatelji se često oslanjaju na njih za posredovanje tokom sukoba.

Najbolji prijateljski spoj za Vagu: Blizanci i Vodolija su zajednički prijateljski duo. Ovi vazdušni znaci vole da ćaskaju celu noć uz čašu vina, deleći pametan razgovor.

Ovan takođe može biti super prijatelj Vage jer ovo dvoje imaju ono što jedno drugom nedostaje. Asertivni Ovan može pomoći neodlučnim Vagama da donose odluke, dok Vaga pomaže Ovnovima da sagledaju drugu stranu u vremenima napetosti.

Škorpija

Škorpije su snažno prisutne u svojim grupama prijatelja. Oni su žestoki, strastveni i odani, što ih čini najboljima u prijateljstvima kada je potrebno ‘poginuti’. Uz to, oni ipak mogu biti malo podli i imaju tendenciju da raskinu prijateljstva koja im ne služe.

Najbolji prijateljski spoj za Škorpiju: Zemljani znaci — Bik, Devica i Jarac — pružaju stabilnost i podršku za kojom Škorpija žudi.

Bik ima tendenciju da bude dobar spoj za Škorpiju jer oboje dele početnu tajnovitost koja se polako može razviti u prijateljstvo i duboke razgovore o smislu života u kasnim noćnim satima. Vodeni znaci Ribe i Rak takođe dobro odgovaraju Škorpiji jer svi dele istu moćnu intuiciju i emocionalnu dubinu.

Strelac

Strelcu su potrebni prijatelji koje mogu da pozovu u poslednjem trenutku koji će ostaviti sve da bi krenuli u avanturu, bez pitanja.

Ovaj nezavisni horoskopski znak je sasvim u redu sam po sebi, tako da njihova prijateljstva moraju zaista da dodaju nešto u njihov život kako bi to bilo vredno njihovog vremena.

Najbolji prijateljski spoj za Strelca: Njihovi prijatelji iz vatrenog znaka, Lav i Ovan, tu su za zabavu i uvek su za to da isprobaju nove stvari. Ovi znaci dodaju više topline i optimizma Strelčevom mentalitetu koji voli zabavu.

Mnogi to ne shvataju, ali Strelac ima i ozbiljnu stranu. Mnogo im je stalo do socijalne pravde i politike. Za ovakve vrste razgovora, Strelac može dobiti veliku podršku od prijateljstva Vodolije, jer je ovaj znak motivisan većim svetskim dobrom.

Jarac

Iskreni Jarac nema vremena za prevrtljiva prijateljstva. Ili ćeš ih podržavati do kraja ili ćeš ostati u prašini.

Jarčevi su obično opsednuti poslom, pa su im potrebni prijatelji koji će podržavati njihove ambicije, a ne ometati ih.

Najbolji prijateljski spoj za Jarca: Devica i Jarac imaju sličan nagon i pragmatičan pristup postizanju svojih ciljeva. Oboje cene stabilnost jedno drugog u prijateljstvu.

Rak je prijatelj koji će uvek čuvati leđa Jarca, što je nešto što Jarac veoma poštuje. Rak, iako ponekad previše emotivan za Jarca, takođe može doneti mnogo smirenosti ovom veoma snažnom zemaljskom znaku.

Vodolija

Kao humanitarac Zodijaka, Vodolija veruje u otvorenost i jednakost. U njihovim očima, svako je njihov prijatelj i ne postoji takva stvar kao što je rangiranje.

Oni su jedinstveni prijatelj, koji luta između grupa i odustaje od grupnih aktivnosti u poslednjem trenutku kako bi sam otišao da radi jogu u parku ili nahrani mačke lutalice.

Najbolji prijateljski spoj za Vodoliju: Vodolija se divi Strelčevom optimizmu i sposobnosti da se izgura iz svoje zone udobnosti. Jednako tako, Ovan pruža vrstu sveže energije koja je potrebna Vodoliji da ostane motivisana.

I, naravno, drugi vazdušni elementi, Vaga i Blizanci, uvek su tu da razgovaraju o tome šta se dešava u užurbanom umu Vodolije.

Ribe

Simbolisane ribom i okeanom, Ribe su preplavljene emocijama i potrebni su im prijatelji koji će biti nežni prema njima i oprezni u pogledu njihove osetljivosti. Ribe vole fizičku naklonost i prijatelj su kome idete kada vam je potreban zagrljaj i neki ljubazan savet.

Najbolji prijateljski spoj za Ribe: Vodeni znaci Rak i Škorpija intuitivno prepoznaju šta je Ribama na umu, a da to ni ne moraju da kažu. Rak i Ribe su dobri zajedno jer je Rak duboko saosećajan i rado razgovara o svemu.

Škorpija i Ribe su sjajne jer je Škorpija žestoko lojalna i spremna da se bori protiv svakog ko vas povredi.

Jarac takođe ima onu vrstu pouzdanosti koja je potrebna Ribama i može da pruži strukturu rasejanim Ribama. Ribe, s druge strane, mogu da unesu smirenost u život ispunjen poslom Jarca i nauče ih da pronađu uživanje u životu.

4 dame Zodijaka sa najvećim šansama da postanu nepristojno bogate

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link