Beograd Magazin

Zna se čemu služe ovce: Megatrend je dobio najbesmisleniji smer na svetu

Mislili ste da su kupljene diplome i falsifikovani i plagirani doktorati visoko obrazovanje u Srbiji srozali na najniži mogućči nivo, ali sa Megatrenda stiže informacija koja besmisao studiranja u Srbiji dovodi do samog vrhunca.

Svako dno je duplo i uvek se može pasti još niže.

Poslednjih dana internetom kruže novi bilbordi najpoznatijeg privatnog univerziteta u zemlji na kojima se reklamira njihov najnoviji smer.

Mići Megatrendu je praćenje novih trendova oduvek bilo jaka strana, pa baš onako kako je prvi počeo da obrazuje masovni kadar u jednom od najpopularnijih zanimanja današnjice – menadžmentu, tako je rešio da prvi bude i u štancovanju „profesionalaca“ u zanimanju koje je po popularnosti trenutno odmah iza programiranja – u di-džejingu.

megatrend
Foto: Facebook

„Budi prvi diplomirani di-džej na svetu“, poručuju sa Fakulteta za kulturu i medije, a internet se duhovito složio da je ovo ujedno i „prvi normalan smer“ koji smo imali na našim fakultetima.

„Izborni predmet hemija“, šale se u komentarima, a meni, nažalost, nije do šale.

U trenutku kad je najveći uspeh visokoškolskih ustanova u Srbiji to što njihovi studenti sve lakše nalaze posao u inostranstvu, a oni koji odluče da ostanu veliki deo slobodnog vremena provode kampujući ispred zavoda za zapošljavanje, samo nam fale diplomirani di-džejevi koje nećemo imati gde da udomimo.

megatrend fakultet
Foto: Milan Ilić / Noizz.rs

Ipak, nije Mića lud.

Zna on odlično da svaki drugi klinac trenutno sanja da bude Solomun, a to što nam domaća elektronska scena i ovako grca pod hiperprodukcijom i ni sa ovim neobrazovanim di-džej kadrom nemamo kud, ko te pita?

Dok god ima mama i tata spremnih da svojim ljubimcima ostvare svaki san, samo teraj.

Uostalom, zna se čemu služe ovce.

Kako Srbija plaća nemački zdravstveni sistem

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link