Beograd Magazin

Zna se čemu služe ovce: Megatrend je dobio najbesmisleniji smer na svetu

Mislili ste da su kupljene diplome i falsifikovani i plagirani doktorati visoko obrazovanje u Srbiji srozali na najniži mogućči nivo, ali sa Megatrenda stiže informacija koja besmisao studiranja u Srbiji dovodi do samog vrhunca.

Svako dno je duplo i uvek se može pasti još niže.

Poslednjih dana internetom kruže novi bilbordi najpoznatijeg privatnog univerziteta u zemlji na kojima se reklamira njihov najnoviji smer.

Mići Megatrendu je praćenje novih trendova oduvek bilo jaka strana, pa baš onako kako je prvi počeo da obrazuje masovni kadar u jednom od najpopularnijih zanimanja današnjice – menadžmentu, tako je rešio da prvi bude i u štancovanju “profesionalaca” u zanimanju koje je po popularnosti trenutno odmah iza programiranja – u di-džejingu.

megatrend
Foto: Facebook

“Budi prvi diplomirani di-džej na svetu”, poručuju sa Fakulteta za kulturu i medije, a internet se duhovito složio da je ovo ujedno i “prvi normalan smer” koji smo imali na našim fakultetima.

“Izborni predmet hemija”, šale se u komentarima, a meni, nažalost, nije do šale.

U trenutku kad je najveći uspeh visokoškolskih ustanova u Srbiji to što njihovi studenti sve lakše nalaze posao u inostranstvu, a oni koji odluče da ostanu veliki deo slobodnog vremena provode kampujući ispred zavoda za zapošljavanje, samo nam fale diplomirani di-džejevi koje nećemo imati gde da udomimo.

megatrend fakultet
Foto: Milan Ilić / Noizz.rs

Ipak, nije Mića lud.

Zna on odlično da svaki drugi klinac trenutno sanja da bude Solomun, a to što nam domaća elektronska scena i ovako grca pod hiperprodukcijom i ni sa ovim neobrazovanim di-džej kadrom nemamo kud, ko te pita?

Dok god ima mama i tata spremnih da svojim ljubimcima ostvare svaki san, samo teraj.

Uostalom, zna se čemu služe ovce.

Kako Srbija plaća nemački zdravstveni sistem

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link