Magazin

Aktivista kog je na protestu udario Lončarev auto: I sutra ću doći!

loncar gazenje

Ekološki aktivista Dragan Ivanović, koga je automobil marke audi kojim se vozio ministar Zlatibor Lončar danas udario ispred Skupštine tokom protesta, završio je u Urgentnom centru sa, srećom, lakšom povredom noge. Poručio je i da ga to neće sprečiti da sutra u 18h ponovo dođe na protest protiv zakona o eksproprijaciji i referendumu.

Aktivisti Pokreta “1 od 5 miliona” otišli su sa Ivanovićem u Urgentni centar kako bi mu bila ukazana medicinska pomoć. Ovim povodom, “1 od 5 miliona” ističe da nenarodni ministri i nenarodni poslanici Srpske napredne stranke gaze preko građana Srbije u svakom smislu: politički, ekonomski, a i bukvalno – svojim skupim limuzinama.

Iz Urgentnog centra povređeni aktivista Ivanović je kazao da je danas bio ispred Skupštine protestujući protiv otimačine Srbije koju Srpska napredna stranka priprema kroz izmene zakona o eksproprijaciji, a što je na današnjem dnevnom redu skupštinske sednice.

On je kazao da su naposletku hteli da spreče nenarodne poslanike i nenarodne ministre da se tek tako udalje, već da moraju da izađu pred građane. Tako je došlo do incidenta, kada je audi ministra Lončara krenuo preko demonstranata, i to na pešačkom prelazu, i Ivanoviću točkom priklještio nogu.

Ivanović je kazao i da je ministar Lončar izašao iz auta i ponudio pomoć, ali da je odbio jer “od njega ne bi ni aspirin uzeo”. Dodao je i da ga ovo neće sprečiti da ponovo izađe da protestuje, koliko već sutra u 18h kada je zakazan novi protest.

– Sutra ću doći ili će me dovesti, kolica, štap, šta god… neću odustati. Moramo sprečiti ovu otimačinu koju vlast sprema. Ljudi, izađite svi, ovo više nije zafrkavanje. Upadaće vam u kuće, upadaće vam u stanove, proglasiće vašu kuću za javni interes i tuda će praviti ulice. Vidimo šta se dešava na Makišu, znamo šta planiraju sa Košutnjakom, znamo šta rade sa rekama, znamo kako Ziđinu dozvoljavaju da svu vodu pokupi… plan im je da nam preoru celu zemlju. Oni će da pobegnu, a gde ćemo mi – kazao je Ivanović.

Izvor: 1od5miliona

Audi Vlade Srbije udario aktivistu, ministar Lončar snimljen kako menja vozilo

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link