Lifestyle Magazin

Životni krah dobitnika u igrama na sreću

Dobitan na lutriji ne rešava sve probleme. Nekim dobitnicima osvojeni novac uništio je život.

Jedan od njih je bio Vilijam Post. Na lutriji u Pensilvaniji 1988. godine osvojio je 16.2 miliona dolara. Njegova bivša devojka podnela je tužbu protiv njega u nameri da dobije deo novca. Njegov brat je unajmio plaćenog ubicu da likvidira njega i njegovu šestu ženu.

Svega godinu dana kasnije, Post je dugovao milion dolara, izgubivši sav novac na loše investicije. Nakon toga je živeo povučenim životom sa svega 459 dolara mesečnih prihoda. Preminuo je 2006. godine.

Vili Hart je imao nešto više sreće osvojivši 1989. godine 3.1 milion dolara na mičigenskoj lutriji. Dve godine kasnije razveo se, izgubio starateljstvo nad decom 1991. godine, bio je čak optužen za pokušaj ubistva, ali je postao i zavisnik od kokaina. Celo svoje bogatstvo potrošio je na drogu.

Denis Rosi 1996. osvojila je 1.3 miliona dolara. Samo jedanaest dana kasnije razvela se bez ikakvog objašnjenja. Dve godine kasnije njen bivši suprug saznao je za novac. Tužio ju je jer u njihov razvod i podelu bogatstva nije bio uključen novac od lutrije. Sudija mu je dodelio svih 1.3 miliona dolara.

Endrju Vitaker osvojio je 315 miliona dolara na Paverbolu 2012. godine, nakon odbijanja taksi dobitak je iznosio 114 miliona dolara. Oko 545.000 dolara u kešu ukradeno je iz njegovih kola. Njegovo bogatstvo nestalo je za četiri godine. Pojedina istraživanja su pokazala da čak 70 odsto dobitnika lutrija bankrotira za nekoliko godina.

Nagradne igre i horoskop: Ko ima sreće na kockanju?

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

11 Shares
Share via
Copy link