Ljubimci Magazin

Životinjama je mesto u prirodi, pa ih je nemački cirkus zamenio spektakularnim hologramima (VIDEO)

<img src="https://i.ytimg.com/vi/osS95WhYcjc Publici je dostupan realističan prikaz životinje i njenog performansa, bez griže savesti da je neka od njih možda povređena. Životinje su zapravo kompjuterske animacije, u prirodnoj veličini. Divlji konji, slonovi, majmuni i ribe - plivaju i izvode akrobacije na sceni, piše

U zoo-vrtovima širom sveta etičnost prema životu životinje nije prioritet, pa su tako divlje životinje u nekima od njih stalno zarobljene u kavezima i tlačene.

Da čitava slika bude gora, neki od njih idu i dalje u smeru zlostavljanja životinja tako što uklanjaju opasne delove tela na životinjama, na primer, kandže na šapama lavice, kako bi deca mogla da se igraju sa njom.

Slične priče o zloupotrebi životinja vezuju se za cirkuse.

Predložene veće kazne za zlostavljanje životinja

Međutim, nemački cirkus „Ronkali“ pokazao je suprotno. Ovaj cirkus je preduzeo radikalne promene time što je tačke sa pravim životinjama zamenio njihovim hologramima. Napredak tehnologije ovaj cirkus je iskoristio da zauzme politiku zaštite životinja.

Publici je dostupan realističan prikaz životinje i njenog performansa, bez griže savesti da je neka od njih možda povređena. Životinje su zapravo kompjuterske animacije, u prirodnoj veličini. Divlji konji, slonovi, majmuni i ribe – plivaju i izvode akrobacije na sceni, piše National geographic.

Tradicija ovog nemačkog cirkusa traje decenijama, ali su od nedavno životinjski kavezi ostali prazni, a njih su zamenili laseri, objektivi, 11 projektora strateški postavljenih da zabava bude podjednako uzbudljiva za sve gledaoce. Zahvaljujući tehnologiji, životinje više ne moraju da žive u kavezima, a ljudi mogu da uživaju u njihovom virtuelnom prisustvu.

Životinjski svet je u ozbiljnoj opasnosti, ali svi možemo pomoći ugroženim vrstama Srbije

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

53 Shares
Share via
Copy link