Lifestyle

Karikatura koja je život zaposlenih majki dočarala u srž (FOTO)

Karikatura peruanskog umetnika na vrlo slikovit i istinit način dočarala je sve komplikovane izazove sa kojima se susreću zaposlene majke, a zapravo i sve zaposlene žene.

Iako su današnji očevi mnogo više iključeni u podizanje dece nego što je to bio slučaj ranije, i dalje ne možemo reći da zaposlene tate i zaposlene mame imaju jednake uslove za napredak u poslovnoj karijeri.

Zahvaljujući objavi indijskog milijardera Ananda Mahindre na Tviteru, ovaj crtež postao je viralan. Naime, Mahindra je objavio crtež nakon što je čuvao svog jednogodišnjeg unuka nedelju dana.

„Čestitam svakoj zaposlenoj ženi i priznajem da njihov uspeh zahteva mnogo veću količinu napora nego kod njihovih muških kolega“, napisao je u objavi.

Čak i danas, u 2019. godini – majke su često viđene kao ‘glavni’ roditelj. Žene nose teži mentalni teret, rade više sati uz sav neplaćeni rad, provode više vremena u odgajanju dece i kućnim poslovima te imaju manje vremena da brinu o sebi.

S druge strane, jedno istraživanje je otkrilo kako se slobodno vreme muškaraca zapravo poveća nakon roditeljstva, dok se majkama poveća jedino radno opterećenje kod kuće.

Treba naglasiti kako crtež nije postao viralan jer je duhovit. I nažalost, s njim se mogu poistovetiti mnoge majke.

Priča Kraljevčanke koja ima desetoro dece i dva posla motivisaće i najgoreg pesimistu

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

68 Shares
Share via
Copy link