Beograd Magazin

Beograđani velikog srca poklanjaju zimsku garderobu siromašnim komšijama (FOTO)

Garderoba za komšije
Foto: Instagram / serbialive_beograd / adzugatudzubukara28

Život u Srbiji pretvorio se u svakodnevnu borbu u trci za preživljavanjem, a teška ekonomska situacija i svakodnevna poskupljenja naterali su građane da se snalaze na sve moguće načine, kako bi nekako skrpili kraj sa krajem do kraja meseca u zlatnom dobu ekonomskog tigra.

Kako plate nikako ne prate rast cena, mnogi su prinuđeni da se zadužuju kako bi imali za osnovne životne potrebe, pa kad nekako napune frižider i plate račune, za kupovinu nove garderobe praktično ne ostaje ništa u novčaniku.

Najčešće je svako zaokupljen svojim brigama i problemima, za koje ponekad mislimo da su najveći na svetu, pa nam često nedostaje empatije za druge, koji se možda nalaze i u mnogo težoj materijalnoj situaciji.

Međutim, da u ovim teškim vremenima i dalje postoje dobre komšije koje vode računa o drugima, svedoči i fotografija koja je osvanula na Instagram stranici serbilive_beograd, iz jedne beogradske zgrade u naselju Miljakovac.

Naime, u hodniku zgrade u Borskoj ulici, dobri ljudi su okačili višak garderobe – dve kožne zimske jakne i džemper, uz poruku: „Drage komšije, ako je nekome potrebno, neka se posluži“.

Ovaj lep i humani gest naišao je na brojne komentare na društevenim mrežama, koji su pohvalili brigu o komšijama slabijeg materijalnog stanja.

„Nešto lepo za videti i pročitati“, „Pametno, svaka čast“, „Respect, meni je ovo lepo i žao mi sto nisam komšija… Ali ovo će uzeti neko kome je potrebnije. I neka uzme“, „Nije sve tako crno ipak“, „Sviđa mi se, ali nisam baš blizu“, „Samo da ne dođu kakve lopuže, pa da završi na nekoj tezgi“, „Svaka čast komšija“, pisali su naši sugrađani na Instagramu.

Zaista lep potez komšija – ne sumnjamo da će ovaj poklon odlično poslužiti nekome u hladnim zimskim danima.

Humani gazda Šućur već 20 godina deli hranu gladnima i siromašnima u svojoj kafani (FOTO)

Share via
Copy link