Magazin

Žika Gojković potvrdio da radi za Telekom: Možda sam stručan, a da nisam u SNS-u

zika-gojkovic
Foto: N1

Žika Gojković, kog je deo članstva Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) ponovo izabrao za predsednika te stranke, potvrdio je za N1 da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori, ali je poručio da to ne znači da je povezan sa vladajućom Srpskom naprednom strankom.

Juče je održana prva od dve izborne skupštine POKS-a. Deo članstva koji za sebe kaže da je na osnovu uverenja Ministartva za državnu upravu i lokalnu samoupravu jedini pravi zastupnik te partije Žika Gojković baš njega je na sednici u Topoli i jednoglasno izabrao za novog predsednika Pokreta.

Druga grupacija, koja Gojkovića ne priznaje i tvrdi da je čovek vlasti, vanrednu izbornu skupštinu zakazala je za sutra.

Na pitanje novinara N1 o tvrdnjama druge struje, Gojković je negirao da ima bilo kakve veze sa Srpskom naprednom strankom, ali nije negirao da je član borda direktora M-tela, firme Telekoma Srbije u Crnoj Gori.

– Jesam, četiri godine sam član. Ta plata je, što možete lako proveriti u Poreskoj upravi i svuda, tačno 500 evra. U to su uračunati i putni troškovi, i naravno dnevnice – nešto morate i pojesti za to – znači moja plata izađe negde oko 50.000 dinara, to traje negde četiri godine, a ja vas pitam da li sam ja možda stručan za nešto, da li ja imam prilike da budem na nekoj poziciji u državi, a da nisam član SNS-a? Pa, tako onda možemo da tumačimo da svi koji su na nekoj poziciji bilo kakvoj u nekom državnom preduzeću, u nekoj instituciji, fakultetu ili slično, da su članovi ili simpatizeri, ili kako vi kažete, ljudi koji daju podršku Aleksandru Vučiću ili SNS-u – rekao je Gojković.

Prihode od M-tela je, kako kaže, prijavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

– Sve to možete jasno proveriti, ne samo to, nego uvek sam sve redovno prijavljivao, moja primanja su jako skromna, svi jako dobro znaju kao ja živim – poručio je Gojković.

Međutim, poslednji izveštaj o imovini i prihodima Žike Gojković na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije je iz juna 2016. godine, i u njemu se ne navode prihodi od M-tela.

POKS se porađa 21. juna? Pred nama su najbesmisleniji izborni slogani ikada

OGLAS

Share via
Copy link