Magazin

Zemunac u dvorištu ilegalno točio gorivo, skrivao tankere sa naftom i kutije sa lovom

mup munze
Printscreen

Dok svetski mediji bruje o nestašici goriva u Velikoj Britaniji i scenama nalik onima iz devedesetih godina prošlog veka u Jugoslaviji, makar onom delu koji je od nje tada ostao, u Srbiji je taj period ostavio ogromne posledice na mentalitet, što se može uvideti na osnovu poslednjeg primera iz Zemuna.

Šezdesetdevetogodišnji muškarac je zaradio krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe.

Njega je policija zatekla u jednom zemunskom dvorištu sa dve točilice i kamionom u kojem se nalazilo oko 1.000 litara goriva. Nakon što je policija izvršila upad i pregledala dvorište, pronađena su još dva tanka sa ukupno 2.500 litara nafte, ali i veću količinu novca.

Protiv osumnjičenog čoveka postupak će voditi Treće osnovno javno tužilaštvo iz Beograda.

Kako rastu cene goriva, ali i drugih osnovnih namirnica nije čudo da ponovo dočekamo redove ispred prodavnica za veknu hleba, litar ulja, da gorivo nabavljamo preko ‘batice sa ćoška’.

Nekada su ti prodavci sa ćoška uglavnom gorivo nudili u plastičnim flašama ili kantama, ali ovaj čovek je ipak pokazao organizovaniji pristup jer je instalirao dve točilice za sipanje goriva.

Ne treba, međutim, biti suviše kritičan prema njemu. Možda je glavni organizator sasvim treće lice, dok je uhapšeni muškarac samo radio kao radnik na nelagalnoj benzinskoj pumpi.

U svakom slučaju, pred Tužilaštvom je zaista težak zadatak nakon što su uspešno rešili misterije ko je rušio u Savamali, ko je pored Koluvije organizovao Jovanjicu, gde su milioni Slaviše Kokeze ili gde je nestalo više od dvadeset mladića tokom poslednje dve godine u Beogradu!

Koluvija: Industrijska konoplja od stresa postala marihuana ili je “trava” nikla sama od sebe

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
66 Shares
Share via
Copy link