Srbija Vesti

Mitrović i Marić bi mogli pred sudom dokazivati da su poslovno sposobni i da im ne treba staratelj

mitrović i marić

Vlasnik TV Pink Željko Mitrović i vlasnik TV Hepi Milomir Marić bi se mogli naći pred sudom kako bi dokazali da su poslovno sposobni i da im ne treba staratelj.

Direktor kampanje „Kreni-promeni“ Savo Manojlović je najavio da će u narednim danima podneti predlog sudu da se po službenoj dužnosti njima dvojici delimično ili u potpunosti oduzme poslovna sposobnost, te da im se dodeli staratelj.

U saopštenju „Kreni-promeni“ se navodi da, prema zakonima Srbije, punoletno lice koje u svojim postupcima neposredno ugrožava sopstvena prava i interese ili prava i interese drugih lica može biti delimično lišeno poslovne sposobnosti i može mu se odrediti staratelj.

– U TV duelu na Radio-televiziji Vojvodine Mitrović nije izgledao i nije se ponašao dobro. I kao pravnik i kao čovek osetio sam duboku zabrinutost – konstatovao je Manojlović.

– Sudu ću, između ostalog, dostaviti i snimak navedene emisije kao dokaz da bi gospodin Željko Mitrović trebalo da bude lišen poslovne sposobnosti. Što se tiče gospodina Milomira Marića, sud može pogledati bilo koju njegovu emisiju – saopštio je Manojlović.

On je ukazao Regulatornom telu za elektronske medije da, iako se sada ne mogu dodavati posebni kriterijumi, pitanje poslovne sposobnosti urednika ili vlasnika televizije koja konkuriše za nacionalnu frekvenciju, može biti od izuzetnog značaja kao pokazatelj na koji će se način koristiti nacionalna frekvencija.

Savo Manojlović sve bliži osnivanju partije i ulasku u političku arenu

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12 Shares
Share via
Copy link