Srbija Vesti

Emitovanje odsečenih glava nije uznemirilo javnost, ili barem Oliveru Zekić

Na jučerašnjoj sednici Regulatornog tela za elektronske medije zaključeno je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uznemirio javnost nedavnim emitovanjem snimka odsečenih glava na više od deset domaćih televizija, među kojima su i one s nacionalnom frekvencijom, rekla je za Nova.rs predsednica Saveta REM, Olivera Zekić.

Pored toga, nije bilo reči pravilniku kojim bi emitovanje rijalitija bilo ograničeno u terminu od 23 sata do 6 ujutru, niti će biti kaže Zekić.

Kod emitovanja odsečenih glava nema pokretanja postupka, jer smo većinom glasova doneli odluku da nije bilo nikakvog uznemiravanja javnosti. To je bio javni interes, za razliku od gospođe Judite Popović, koja je tvrdila suprotno i bila je jedina koja je iznela takvu vrstu mišljenja rekla je Zekić .

Pored toga, na sednici se nije raspravljalo o izradi pravilnika za ograničavanje emitovanja rijalitija u periodu od 23 sata do 6 ujutru.

“Pravilnik o rijalitiju nije uopšte bio na dnevnom redu, niti će, iz prostog razloga što je prošle godine stavljena tačka na tu priču, i nema izrade pravilnika o rijalitiju. Ja nisam bila u REM-u kada je pokrenuta priča o tom pravilniku, ali ta odluka je sada stavljena ad akta. Ne verujem da ćemo uopšte u dogledno vreme pokretati to pitanje. Tako je odlučeno” rekla je Zekić za portal NovaS.

Na pitanje šta če učiniti povodom pretnji Kristijana Golubovića koji je iste izrekao na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, Zekić kaže da će ti odluku doneti na sledećoj sednici.

Slično je i sa prijavom prijedorskih logoraša koji su REM-u podneli prijavu protiv Happy televizije zbog uvreda koje su, prema njihovim rečima izrekli Milomir Marić i Predrag Antonijević.

“Pokrenut je postupak i po prijavi prijedorskih logoraša, pa ćemo kao i u slučaju Golubovića, posle izjašnjenja Happy televizije odlučivati da li i kakve ćemo mere preduzeti”, kaže Zekić.

Izvor: NovaS

Nisam ja Žaklina. Ja sam Olivera Zekić i ne nadajte se da ću da se povučem

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


16 Shares
Share via
Copy link