Magazin

Zdravo Srbijo, ovo je moj otac Predrag Andrejić – sa 75 godina radi kao da ima 25

otac na traktoru
FOTO: SNEŽANA ANDREJIĆ / PRIVATNA ARHIVA

S subotu 2. jula živa na termometrima u Srbiji bližila se cifri 40. Pojedine delove naše zemlje probudila je jaka grmljavina i kiša kakvu smo do skora viđali samo u monsunskim krajevima. Nakon kiše Sunce je nastupilo svom žestinom i stvorilo zaparu od koje bukvalno nije moglo da se diše.

Bilo smo pod klimama i bazenima i dok smo se mi rashlađivali, oni nisu mogli. Nisu smeli, jer bi im propao trud, naporan rad i sve ono u šta su tokom cele godine ulagali.

Baš tog jutra i Predrag Andrejić se uputio u svoj voćnjak u Kamendolu, natovario punu traktorsku prikolicu kajsija i breskvi, pa se zaputio nazad dok još nije upekla zvezda. Na putu do kuće, njegova ćerka i glavni pomagač, Snežana, uslikala je svog oca i ono što je imala da kaže o njemu, korisnici Fejsbuka još uvek komentarišu.

„Kamendol..(trenutna).. Preumorna su ta leđa čoveka koji se rodio 1947. godine kod kolibe, pa i danas sa 75 godina radi kao da ima 25, sve ovo je njegovih ruku delo. Moj VELIKI OTAC“, pisalo je uz fotografiju.

predrag
FOTO: SNEŽANA ANDREJIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Izraze oduševljenja korisnika teško je i prebrojati. Jedni su kratko komentarisali Predragove godine, drugi mu želeli dobro zdravlje, treći hvalili ćerku i molili je da pomogne ocu, hvalili vredan rad i upornost naših starih i kudili lenjost i nezainteresovanost mladih.

O Predragovom životu, dodaje ćerka, mogli bi romani da se napišu. Rodio se 1947. godine kod kolibe u selu Kamendol i čitav život proveo na njivama, sve što ima je sam zasadio, iskalemio, održavao, kupio, brao i tako ceo život.

„Leđa su mu savijena od napora i rada, nikad ga život milovao nije, a to samo njegova duša zna kako je i kako izdržava. Ima 75 godina, težak je asmatičar, ima efizem pluća, koristi kiseoničku bocu, pluća mu rade 20 posto ali ne odustaje! Takvih je malo, retki su i takvi ljudi, nažalost, izumiru. Ima poljoprivrednu penziju oko 11.000 dinara i stalno gleda u nebo da li je kišna, gradna ili sušna godina. Ne bih dala njegovih 75 za mnoge od 25 godina“, otkriva nam i zaključuje ponosna ćerka Snežana.

Izvor: Blic

Prosjaku sam dala sitniš iz torbe, a onda me je ostavio bez teksta

525 Shares
525 Shares
Share via
Copy link