Magazin Srbija

Ponoš: Upalili smo svetlo u Srbiji, ovi izbori najavljuju kraj Vučićeve vladavine

zdravko-ponos-izbori

Zdravko Ponoš, predsednički kandidat Ujedinjene Srbije, ocenio je da je njegova koalicija “upalila svetlo u Srbiji” i pokazala da može da se vodi pristojna predizborna kampanja.

– Građani koji su navikli da žive u polumraku, nakon upaljenog svetla su videli ambijent, a to je polupolupana Srbija. Videli su svoje goniče, građani su videli da oni nisu moćni ni jaki. To je bio povod da izađu u tolikom broju na birališta. Najveći domet ovih izbora je što smo razbili strah. Drugi domet je što smo kod njih probudili nadu, nemamo pravo da je prokockamo – izjavio je Ponoš, a prenosi Direktno.

Dodao je da ovi izbori najavljuju kraj Vučićeve vladavine, a da se na sledeće neće čekati naredne četiri godine.

– Danas se na birališta izlila masa ljudi. Verujem da ćemo u Beogradu imati povoljne rezultate, dobri smo u urbanim sredinama, tamo gde smo imali priliku nešto da kažemo – zaključio je Ponoš.

Da je na izborima uočeno puno nepravilnosti istakla je i Marinika Tepić, nosilac parlamentarne liste “Ujedinjeni za pobedu Srbije”. Ona se zahvalila građanima koji su podržali njihovu koaliciju i predsedničkog kandidata.

Tepić je naglasila da je nezapamćeno što je predsednik RIK počeo da objavljuje rezultate još u vreme trajanja izbora.

– To se nikad nije dogodilo. To nam ukazuje da ćemo imati mnogo posla u narednih nekoliko dana. Imam na hiljade prijava i u skladu sa tim ćemo i postupiti – istakla je Tepić na jučerašnjoj konferenciji.

Vladeta Janković, kandidat za gradonačelnika koalicije “Ujedinjeni za pobedu Beograda”, ocenio je da izborni rezultati u glavnom gradu mogu da povod za optimizam građana Srbije.

– Uspeli smo da probudimo nezapamćenu energiju, snagu volje, čak bih rekao i požrtvovanost kod onih koji su došli iz inostranstva. Redovi na biralištima su dokaz svemu tome, uprkos svim podvalama i prljavoj igri, mi još verujemo da smo u Beogradu izvojevali pobedu. Za to imamo mnogo osnova – rekao je Janković.

Ćuta: Čekamo zvanične rezultate, ako treba branićemo glasove na ulici

Izvor: Direktno

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4.5K Shares
4.5K Shares
Share via
Copy link