Magazin Srbija

Zbog Vučićevog bilborda na niškom hotelu intervenisao i Gugl

nis-vucic
Printscreen/Twitter

Svojevrsni „rat“ koji su vodili građani koji se protive postavljanju bilborda dobrodošlice za Aleksandra Vučića i botovi naprednjaka zaustavio je sam Gugl, bar kada je reč o zvaničnim recenzijama ovog hotela.

Ambasador u Nišu verovatno je najkomentarisaniji hotel na svetu poslednjih dana, pa je i nekome iz Gugla postalo sumnjivo.

Naime, nakon što su objavljene prve fotografije džinovskog postera, krenula je pobuna građana koji su negativnim ocenama i bizarnim recenzijama preko noći oborili reputaciju hotela Ambasador.

U jednom trenutku ocena je pala na 1,6, a potencijalni gosti mogli su da pročitaju da su „prozori prljavi“, da ih u sobi s prozora „gleda neki čudan čika“, da vas tu „prostitutke saleću po hodnicima“ i da se „bludniči u kuhinji“, te da su sendviči grozni…

Poštovaocima Vučićevog lika i dela je onda bilo naloženo da „poprave stvar“, pa su krenuli u kontranapad pozitivnim recenzijama i podigli ocenu hotela na 2,1.

Gugl je konačno zaustavio ovaj obračun tako što je izbrisao sve recenzije novijeg datuma i sada se mogu videti samo one date od pre dva ili više meseca, a ocena niškog hotela je vraćena na 4,8.

I popularni vodič Trip Advisor je situaciju regulisao tako što je zabranio nove recenzije uz obaveštenje da su „zbog nedavnog događaja koji je privukao pažnju medija i izazvao priliv recenzenata koje ne opisuju iskustvo iz prve ruke, privremeno obustavili objavljivanje novih recenzija za ovaj hotel“.

Ipak, na društvenim mrežama se fore na ovu temu i dalje gomilaju, Vučić je došao i otišao, a džinovski poster s kojim se cela Srbija sprda – i dalje je tu, piše Nova.rs.

Naređenje SNS botovima da brane hotel Ambasador od ‘ološa’

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

284 Shares
284 Shares
Share via
Copy link