Lifestyle

Zbog čega devojke žele da izgledaju kao Barbie?

Devojke često postavljaju samoj sebi čuveno pitanje Šta da obučem? One koji žele da dobiju inspiraciju za odevnu kombinaciju uglavnom posećuju neke od blogova na tu temu, zanimljive Instagram profile ili pretražuju  na Pinterestu. Postoje devojke koje vole stil Barbie lutaka, a ne biste verovali koliko se modna instruja razvila u tom smeru.

barbie-igracke
flickr.com

Nije samo modna industrija iskoristila to što devojke vole ove lutke, već su i proizvođači ovih igračaka pomerili granice. Barbike više nisu kao one koje smo mi imali u detinjstvu. One su stilizovanije, postoji čak i linija Barbie Style lutaka koje imaju trepavice, članke na nogama, kako bi mogle da nose i štikle, ali i ravnu obuću. Obučene su poslednjoj modi, imaju nakit i aksesoare. Uz njih se dobija kozmetika za negovanje njihove kose, kako im ona ne bi bila “ućebana”, što se vremenom dešava svakoj lutki. Devojčice mogu da im skidaju šminku, ali i da ih ponovo našminkaju.

barbi-lutke
.deviantart.com©

I Barbie lutke su se modernizovale, pa se one pojavljuju na Youtube kanalu, poziraju za Pinterest i “prave selfije” za Instagram. Možda ćete se zapitati gde sve to vodi, ali sećam se da su Barbie lutke “pozirale” i u vreme mog detnjstva. Tada su se pojavljivale u specijalizovanim magazinima, a znam da su čak i onda bile modna inspiracija mnogih devojaka. Kako štampana izdanja više nisu popularna, verovatno je to razlog zbog čega sada Barbie lutke možemo videti na društvneim mrežama.

barbi-lutke
Izvor: Pixabay ©

Ono što se promenilo od tada je to da su proizvođači ovih igračaka shvatili da Barbie lutke ne moraju biti savršene, pa postoje i lutke sa specijalnim potrebama, u cilju inkluzije.  Zanimljivo je da su i neke svetske poznate ličnoste dobile svoju “imitaciju” u obliku Barbie luke, kao što je Beyonce, Jennifer Lopez, Barbra Streisand, Whitney Houston, Nicole Kidman, Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe, princeza Dajana, Grace Kelly, Janet Jackson…

O ekstremnim slučajevima poput devojaka koje su izvršile plastične operacije da bi izgledale kao njihove omiljene lutke vam nećemo pisati. Svakako da nema ništa loše u tome ako vam je inspiraciju za današnji look i odevnu kombinaciju dala Barbie, jer ni njih više ne odevaju samo u roze boji.

Više o modnim blogovima

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

M

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš