Magazin

Zazidana kuća u Sremskoj Mitrovici zaintrigirala Srbiju, komšiluk otkriva u čemu je „kvaka“

vojvodjanska kuca
Vojvođanska kuća, foto: ilustracija

Na društvenoj mreži Fejsbuk nedavno je osvanula fotografija jedne nebične, i pomalo jezive, kuće iz Sremske Mitrovice. Vrlo brzo se povela polemika šta se u ovoj kući nalazi, zbog čega je zazidana i kako se u nju uopšte ulazi.

Na fotografiji se vidi prizemna kuća zazidanih vrata i prozora, ograđena žicom. Međutim, ono što se odmah da primetiti jeste zapušteno dvorište, odnosno visoka trava, što ukazuje da vlasnik ne obilazi svoje imanje baš često.

Razlog za ovakav potez vlasnika nikome nije bio jasan, pa se po objavljivanju fotografije odmah povela diskusija.

„Ta kuća nije misteriozna već tužna. Ona čeka mlade ljude sa puno dečije graje i smeha. Nadam se da će se to uskoro dogoditi“, „Totalno logično. Rade ljudi u inostranstvu. Vratiće se u penziji, a dotle niko ne može da se useli“, „Samo tako je nažalost može sačuvati“, glasili su neki od odgovora.

Drugi korisnici tvrde da je razrušenih vrata i prozora stajala decenijama, te je u nju ranije ulazio ko god je hteo ili smeo, pa tamo konzumirao opijate, vršio nuždu i ostavljao smeće sa sobom, pa je ovakav potez vlasnika, kako je neko naveo, potpuno logičan.

Pojedini komentarišu da je kuća sablasna i da im izaziva jezu svaki put kada prođu pored nje, zbog čega su je autori fotografije i nazvali „misterioznom“, dok ostali smatraju da je vlasnik samo hteo privatnost i da se vrata i prozori nalaze sa stražnje strane koja se ne vidi na fotografiji.

„Da nije neko zazidan u njoj?“, „Zatvorena je sigurno da takozvane izbeglice ne bi mogle da se usele u nju“, nagađali su korisnici.

Izvor: Blic

Novi dom u živopisnom srpskom selu može biti vaš za samo 5.000 evra

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap