Moda

Poštena komunalna radnica Zaza pronašla i vratila 100.000, vlasnica je nagradila sa 500 dinara

zaza
Foto: Privatna arhiva

Vredna i pedantna Slavica Tomašević Stevanović, radnica „Komunalca“ iz Ljiga, na najbolji način održala je lekciju poštenja mnogima. Dok je obavljala svoj posao i radila na čišćenju i održavanju ljiških ulica pored kontejnera u centru opštine pronašla je oko 110.000 dinara i taj novac vratila vlasnici.

– Obavljala sam redovne poslove kada sam pored jednog kontejnera videla svežanj sa novcem. Najpre sam mislila da nije pravi novac, ali kad sam pažljivo pogledala shvatila sam da je stvar ozbiljna – priča za RINU Ljiljana, koju Ljižani znaju kao Zazu.

Čekala je da vidi hoće li se neko pojaviti i u jednom trenutku ugledala ženu koja je preko mobilnog telefona nekome plačnim glasom pričala da je izgubila pare.

– Prišla sam joj i sačekala da završi razgovor. Kada sam je pitala da li je izgubila pare i koji iznos je u pitanju, bilo mi je jasno da sam pronašla njen novac i vratila joj ga – kaže Zaza.

Za svoj izuzetan gest poštenja vredna komunalna radnica nagrađena je sa 500 dinara od vlasnice novca. Možda suma nije pozamašna, ali Zaza tako nešto nije ni očekivala jer je pre svega poenta bila vratiti pare onome ko ih je izgubio.

– Te pare su nečija muka. Ja imam svoj novac koji zarađujem i ne treba mi tuđi – kazala je Zaza.

Zdravku Čoliću iz sefa ukradeno 20.000€, srećom lopov mu je dobro poznat

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

238 Shares
238 Shares
Share via
Copy link